Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El tub, símbol de la Sala

mirollull | 06 Febrer, 2005 00:24

Retall de premsa

Poden dir missa, els arquitectes ; el tub no crec que es retiri així com així. Els senyors De la Fuente i Rabassa, diuen que la idea original era no era la d’ara, però des de llavors ha plogut i nevat. Ells podem reivindicar la paternitat metàl·lica, mes, la que compta de veres és de la Sala, màximament representada per dona Catalina, que ha acollit i adoptat moralment i afectivament el tub com a símbol claríssim de la democràcia sanada.

Jo havia escrit, potser per imperatiu de la raó, que no creia fruit d’una intenció perversa la reinstal·lació de l’aparell. En el subconscient, de tota manera, no ho tenia tan clar; em covava una premonició? Pareix que sí. La batlessa, amb la seva llocada baix les ales, ha vengut a dir que els ciutadans hem de passar pel tub. Que la democràcia mal entesa és pecat; que els grecs creien, erròniament, que l'essència del seu invent d’organització i gestió públiques era que els representants del poble havien de ser controlats, i, en cas necessari, rebutjats i condemnats a l’ostracisme . ¡Quina democràcia més esquifida! Sort que aquells grecs ni tan sols són de la nostra era.

Total: el tub és el nou símbol de la Sala. Si el retiren, com volen els arquitectes, del carrer de l’Institut Balear –que no, plaça del tub-, l’hauran de posar, una mica al biaix com ara, entre el carrer de Cadena i Can Corbella, fent companyia al “banc de si no fos”.

Gravat de Goya, manipulat

No saben el camino . Gravat de Goya, manipulat. Col. mll

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb