Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Dues Maria-Antònies: Munar i Salvà

mirollull | 02 Febrer, 2005 13:07

El Mundo / El Día de Baleares, dilluns 31, a "Part Forana", en una plana titula: "Carnaval / Se levanta el telón". A la plana del costat conte que el poble de Costitx demana una santa. Un dels titulars és: "Cientos de 'costitxers' llenan de flores e indumentarias de época las calles más céntricas".

Fet i fet, una magnífica i incontestable demostració de la batlessa de Costitx de com es fan les coses quan es fan bé. Tot una lliçó a la batlessa de Ciutat, que quan assistí, vestida com pertoca, això sí, a una missa major, ho feu en solitari.

Per contra, la batlessa de Costitx ha reunit una cort i una comitiva -a la qual sols mancaven els cirials i la creu alçada o, si més no, una colla de xeremiers-,Colla de xeremiers tots vestits que feien goig. Les fotografies publicades en primera plana a varis diaris, i també, sobretot, les de les pàgines interiors en són un bon testimoni.

Les fotografies m'han rememorat uns tendres versos de Na Maria Antònia Salvà, que vaig aprendre quan tenia sis o set anys i els quals cit de memòria:

La llocada venturera / ja pastura fent piu piu / i els pollets sense barrera / s'encalcen per la carrera...

A tanta delícia, tanmateix, li faria un retret. La batlessa de Costitx no hauria d'haver recorregut a la presidenta del Consell per formar la seva cort amb personalitats manllevades. Això, d'altra banda, pot establir un mal precedent. Imaginem que la batlessa de Ciutat, la pròxima ocasió demani consellers, en préstec, al president del Govern: la llocada podria esser apoteòsica, de vermell d'ou.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb