Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Munar i Thomàs: duo d'il·legalitat i immoralitat

mirollull | 17 Octubre, 2006 17:03

L’Audiència s’estén en consideracions que si s’haguessin de fer efectives posarien en qüestió les llistes tancades del sistema electoral.

Ara, tanmateix, no és aquest que podríem denominar ‘vici d’origen’, que vull comentar.

El bessó de la sentència és la reclamació d’Unió Mallorquina de tres milions d’euros al regidor de Calvià per abandonar el partit.

La sentència es presenta com una vergassada de la justícia a UM/Munar.

“Los contratos –afirma l’Audiència- sin causa, o con causa ilícita, no producen efecto alguno. Es ilícita la causa cuando se opone a las leyes o la moral”.

Per tant, hem d’acceptar que la sentència declara ineficaç l’acord de pagament dels tres milions de l’edil a UM. Igualment, per altra banda, deixa clar que es tracta d’una clàusula contractual “il·legal i immoral”, que firmaren –afegesc jo- les dues parts.

És possible que Munar embruti també de carbó els papers que toca; però, l’edil Thomàs no pot presumir de tenir les mans netes. Si acceptà la possibilitat de pagar la indemnització de tres milions (encara que no pensàs complir el compromís si arribava el moment de fer-ho) és perquè les dues parts contractants o donaven per bona la solvència del regidor, en el moment de la firma, o consideraven que l’exercici de la funció municipal donaria el rèdit suficient per acceptar l’envid.

Allò de Sor Juana Inés de la Cruz sobre “qui paga per pecar i qui peca per la paga”, mutatis mutandis, es pot aplicar aquí: a UM, a Thomàs i als altres signants d’un compromís “il·legal i immoral” igual o similar.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb