Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Els fumadors en la peixera de l'escarn

mirollull | 03 Setembre, 2006 18:38

Els fumadors d'opi són tranquils i acollidors i fins i tot alguns, luxosos (per fotografies i pel cinema, aquesta és la impressió que en tenc).

No deman tant dels llocs habilitats per fumar a l'aeroport de Madrid, que no arriben a quartutxo. Són una mena de txeca. No creia que la persecució governamental dels fumadors fos tan malvada.

Segons he vist per televisió, Pipesen un reducte d'uns vint metres quadrats s'han de ficar tots els qui vulguin fumar i, endemés, han d'estar drets i apinyats; un tub amenaçador surt del cel ras, diuen que per xuclar el fum, però més pareix per gasificar els desgraciats que hi entrin.

Per si fos poca la befa, el reducte és de parets transparents, vaja, de vidre, i així tothom pot veure l'acte denigrant que cometen els de la peixera.

Exposats a la vergonya pública per ventura s'escalivin i deixin de fumar.

Com es pot suposar no defens els fumadors. Crec que és millor, pel bon funcionament de l'organisme, prescindir d'enviar-se el fum del paper, dels additius addictius (la cacofonia és inevitable) i del tabac (aquest darrer, possiblement, el menys perniciós del conjunt).

A mi, haver deixat de fumar de cop feia uns vuit o nou anys, sense cap dubte, m'ha afavorit la recuperació de l'operació de càncer de laringe. I el meu bon estat i capacitat pulmonars em permeten mantenir l'apnea suficient per un discret busseig i per poder expressar frases llargues, entonades i sonores amb la pròtesi fonatòria.

Insistesc: no estic a favor del tabaquisme i defuig inhalar fum, però tampoc crec que s'hagi de maltractar els fumadors amb quatutxos indecents. ¿O és que els imposts que s'han perdut per la baixada en la venda del tabac no permeten fer les coses millor?

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb