Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

L’Estatut català, tot un èxit.

mirollull | 19 Juny, 2006 08:24

Tres de cada quatre vots han dit sí a l’Estatut català. No és tot un èxit?

Aquest resultat sols podrà ser superat, quan arribi el moment, pel de l’Estatut balear.

És de suposar que no han faltat a les urnes aquells que volien el sí. Per tant, mirant-lo d’una manera, no per cert ben intencionada, l’Estatut català s’ha aprovat per una tercera part de la població que quedarà sotmesa a la seva normativa. No pareix molt lògic que sigui així, però aquestes són les martingales del sistema de votacions.

He escrit abans que el resultat de la votació catalana podrà ser superat per la possiblement futura balear. Seria ben factible que el sí fos de quatre de cada quatre votants. Per aconseguir-ho basta que només votin els favorables al sí. Així el resultat donaria el 100% de “sí”, encara que sols fossin cent cinquanta els que votassin.

Comentaris

votació normal

Salut i democràcia | 19/06/2006, 09:04

la participació d'un 50% (més o manco) en unes eleccions, i més si és un refernedum, en una democràcia consolidada no són gaire elevades. Això no implica que els manqui legitimitat. Qui no va va votar, perquè no vol, ho fa sabent que accepcta el resultat que sorti. només en casos exepcionals (generals de 1982 o generals de 2004) marcades per una crisi politica i la necessitat d'estabilitat o el descredit d'un govern implicat en una guerra il·legal i que manipula descaradament els mitjans de comunicació. Des d'un punt de vista politològic el referendum sobre l'estatu català té totes les garanties democràtiques i, només, el no saber assumir la detrota de les propies tesis (PP i ERC) fan que es vulgui desprestigiar un resultat que no s'adiu amb les seves pretensions.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb