Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La il·lusió del Pierolapithecus

mirollull | 21 Novembre, 2004 19:56

Hem sabut que uns paleontòlegs catalans han agrupat i ordenat una troballa d’ossos i els ha sortit el Pierolapithecus catalaunicus, el qual, per destacar la branca familiar del seu origen, han anomenat Pau. L'elecció del nom, ben mirat, es presta a confusió: diuen que l’han triat per ser un dels noms que ara més es posen als nounats a Catalunya, i també, com he sentit a una locutora, perquè en castellà vol dir paz. El Pierolapithecus aquest, han explicat que era mascle; i el nom Pau, equivalent a Paz, com tothom sap, correspon a Maria de la Pau. ¿Volen, per ventura, aprofitar l’ocasió per suscitar l’antiguitat de reivindicacions ara ressorgides?

L’aparició d’aquest senyor m’ha fet un salt al cor: he pensat que a la fi es podria confirmar la remota ascendència del poble català, cosa que, per mes inri, podria superar la dels bascs. I, a més a més, podríem intentar desfer, d’una vegada, l’embolic de la llengua, el seu origen i evolució, i els polítics no s’haurien de ficar a filòlegs.

Però, vet aquí, que si d’una part és cert que ha aparegut aquest Pierolapithecus a Hostalets de Pierola, de Barcelona, d’altra, ben mirat, no era català sinó un emigrant arribat d’Àfrica, i si va venir tot sol -per ara no hi ha evidències en contra- els seus fills varen haver de ser xarnegos. O sia, un goig sense alegria, que no aclarirem res.

Tanta sort que els mallorquins ho tenim millor. Perquè, arribassin o no arribassin catalans (catalans, en sentit ampli) i xarnegos o altres gents en les variades navegacions mediterrànies i invasions illenques, no existeix cap dubte de la mallorquinitat del nostre avantpassat, el Myotragus Balearicus; aquest ben autòcton, no com el Cecilius Metellus, que fou nomenat Balearicus per Roma en premi a la subjugació territorial.

----------

N.B. Tot i això, ¿quin remei ens queda? A Catalunya diu com s’han de fer les coses un Pierolapithecus -ni més ni manco: un emigrant- i a Mallorca el nou líder del PSM ens recorda que la cabra avesada a saltar salta i saltarà.

Comentaris

los vascos

Un vasco en Mallorca | 24/11/2004, 18:57

no me parece nada bien que se tome a broma la antigüedad del pueblo vasco, que los entendido reconocen.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb