Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Of course, my lady

mirollull | 20 Maig, 2006 21:41

No crec que, ara precisament, la senyora Cirer “se haya caído de un guindo”, com deim en forester, o, entre noltros, hagi caigut del burro o del ruc. Però, ara ha dit que el domini .cat oculta pretensions independentistes.

Of course, my lady. El .cat, després de fracassar certes institucions catalanes en l’intent d’aconseguir un domini de país que els diferenciàs d’Espanya, és un subterfugi o invenció de distintiu nacionalista.

En els articles que he escrit en aquest bloc sobre el .cat, el comentari que m’han fet més pròxim a l’encert és el d’un, que escriu: «és una resposta anormal a una situació anormal». (Altres comentaris han estat més expeditius: l’insult com argument.) Quant al comentari d’un, potser sí, se pot considerar una “resposta anormal”, encara que jo no sàpiga ben bé a què és resposta i pensi que la segona part quedaria millor canviant ‘a una situació anormal’ per ‘d’uns anormals’.

En qüestions d’Internet hi ha que reconèixer que els de la barretina són més avançats que els de la tzapela. I és evident que és vol crear confusió: i no és la mateixa cosa ‘els països catalans’ que ‘els països de llengua catalana’. I s’utilitza el .cat no com indicador cultural i lingüístic –per a la qual cosa, tanmateix, no tendria massa sentit ni cap necessitat– sinó com element provocador i ariet polític.

Deixant de banda la cultura, que no queda únicament configurada per la llengua, si aquesta establís la unió política dels distints assentaments humans ¿quines conseqüències s’haurien de treure del mapa que reproduesc d’un estudi lingüístic del mexicà Sergio Zamora?

Distribución de lenguas en el mundo

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb