Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La recaptadora de tributs y García Márquez

mirollull | 10 Abril, 2006 16:10

El diumenge, quatre diaris de Palma i amb titular similars, destacaven la mateixa notícia a primera plana.

Els titulars són: «Detinguda la recaptadora de tributs de Sineu per malversació de fons», «La Guardia Civil detiene a la recaudadora de Sineu por malversación», «La Guardia Civil detiene a la recaudadora de Sineu» i «La Guardia Civil detiene a la acusada de robar 507.000 € públicos en Sineu».

No record haver vist mai tanta d’unanimitat en publicar una notícia en els diaris locals. La vegada que més si acostaren va ser, fa molt de temps –Un any? Dos? Més? –, que tres d’ells inseriren en portada una fotografia quasi igual d’un partit del Mallorca.

Però quan es refereixen a possibles malversacions, ‘desviaments’, alteracions profitoses del preu de les coses, prevaricacions, enriquiments irregulars, etc. etc. no hi sol haver aquesta coincidència.

El cas em recorda García Márquez, millor dit, el d’una de les seves novel·les: la recaptadora de tributs de Sineu, tampoc, com el general no tiene quien le escriba.

Deu ser un cas similar al de Marbella. Cap dels partits polítics importants no impedeix que se’n parli, potser perquè pensa que no pot sortir-ne perjudicat. I de rebot poden alçar la bandera de la rectitud política de no ficar-se en la actuació judicial y policíaca.

Comentaris

No és el general

mirollull | 12/04/2006, 22:34

“El general en su laberinto”; qui no té ningú que li escrigui es el “coronel”. Em vaig confondre.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb