Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Joan Pla, CA-VA-BA i bacavès

mirollull | 09 Octubre, 2004 09:48

L'amic Joan Pla, en un dels seus PUPUT I ANGELOTS al diari El Mundo/El Día de Baleares, ha escrit que en Jaume Santandreu, també amic i antic condeixeble, va afirmar que parlava i escrivia en "cavaba", referint-se a l'idioma contengut en el Diccionari Ca(talà) Va(lencià) Ba(lear), i, francament, la paraula no sona gaire bé. Jo crec que quedava millor allò de "bacavès" que una colla de lletraferits volia promoure pels anys seixanta, avant enrera, del segle passat. I a mi no m'agrada més per posar BA de balear davant, que no és més que seguir l'ordre alfabètic, sinó perquè canta millor.

En Joan Pla, tanmateix, partint del "cavaba", es fa més endavant i es refereix a "...determinados ciudadanos de nacionalidad balear que se sienten subyugados por la idea de ser independientes de España y dependientes de Cataluña". Amb aquesta afirmació, a diferència del neologisme "cavaba" que pot ser una "boutade" per raspar idees rovellades, en Joan Pla ja es posa una mica insolent; una asseveració d'aquest caire, per dir-ho a la toixa manera de moda, no és políticament correcte.

Ja sé que altres poden estar d'acord amb en Pla, però això no l'excusa. Jo mateix, en temps de l'home providencial que ens regia "por la gracia de Dios", ja deia que preferia que Mallorca depengués de Madrid, que d'una oligarquia barcelonina. Potser la meva elecció tampoc és políticament correcte, la qual cosa no obsta perquè sempre hagi tengut i tengui bons amics a Catalunya. Pens, però, que una cosa són els paratges de llengua catalana, com a molt, en el sentit ample, països de llengua catalana, i una cosa molt distinta "els països catalans", que, en el sentit que es pretén donar a l'expressió, per ara no existeixen.

Comentaris

Cavabà. Canvi de plana web.

Cavabànic | 10/02/2006, 10:33

Sa plana web CAVABÀ, CAVABÀNIC, BACAVÈS O CATALÀ-VALENCIÀ-BALEAR ha canviat de direcció. Sa direcció actual ès: http://es.geocities.com/asteroide936/cavaba.html
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb