Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

14M: sospitosa reiteració

mirollull | 07 Octubre, 2004 15:09

Repetidament, sent i llegesc que el resultat electoral del 14M va esser legítim, i aquesta reiterada i obsessiva manifestació, tant de tiris com de troians, pareix voler allunyar el més petit dubte sobre la seva bondat; i també palesar l'èxit i salut de la nostra democràcia; i per a mi, tanta repetició i exaltació del valor cívic, són sospitoses de remordiment o mala consciència.

Perquè ni una cosa ni l'altra; ni la dita legitimitat ni la democràcia que tenim, no són per estar satisfets.

El recompte numèric del procés electoral pogué esser matemàticament correcte, però la decisió electiva dels votants es va produir en una situació crispada i viciada. Quant al sistema de govern, si bé s'assembla a una democràcia, tampoc és per presumir ni per tirar coets. Això dels vots de la majoria, sense res més, no és cap garantia d'encert de decisió ni de rectitud de gestió.

Potser hauríem de pensar en recuperar alguns conceptes de l'antiga Atenes, un dels quals era la inexistència de partits polítics -l'entreteniment que ens proporcionen amb les bregues i enfrontaments no justifica la seva presència-; altre concepte, ja que la separació de poders no pareix aplicable per la mediatització dels organismes de govern i decisió, seria tornar a la implantació de l'ostracisme: "A l'antiga Atenes --i a les ciutats que imitaven la seva constitució--, judici i veredicte del poble que consistia a apartar o allunyar del poder polític durant un període de deu anys els ciutadans amb ambició desmesurada o que posseïen una acumulació de poder o de riqueses excessiva".

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb