Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Japó. L'ona solidària

mirollull | 06 Abril, 2011 16:56

Hokusai. La gran ola
Hokusai. La gran ola . c. 1830. Xilografia, 255 x 380 mm

Japó. Día 9 d'abril. Jornada Solidària. La gran ona de Hokusai: petita insinuació de l'aclaparant tsunami. Del qual les imatges vistes normalment per televisió, tot i que impressionen per la destrucció feta per l'aigua arrasadora, no mostren l'imponent i imparable crescuda del mar que arribava a la costa, entrava pels baixos des edificis, traslladava construccions, les bolcava i acabava rebentant-les, per després envair i tapar la terra una gran massa d'aigua avançant implacable.

Una amiga

Gran poble el japonès. D’un refinament inigualable en tots els estadis de l’existència; –sí, ja ho sé– tant de la vida com de la mort. Y de colpidora i exemplar convivència social i espiritual. Encara que també amb l’imminent –o ja present– contaminació de l’ensorrada i devastadora (in)civilització occidental.

Dia 9, ho repetesc, Jornada Solidària amb el Japó al Pati de la Misericòrdia de la ciutat de Palma. De 10 a 20 h.

Valdrà la pena acudir-hi. Podem aportar, a la comunitat japonesa a Mallorca, ajuda de germandat i material pels damnificats de les prefectures de Miyagi, Iwate i Fukushima, així com a la Creu Roja del Japó.

Yoko Nomura. Arpa Koto
Yoko Nomura al koto

Les activitats y actes prevists figuren en el programa adjunt. D’ells, me permet destacar, el concert d’arpa koto que, quasi com a cloenda i abans de la subhasta de quimonos, interpretarà Yoko Nomura.

Fa poc, el Círculo de Bellas Artes ha convocat socis i amics per fer una exposició y venda d’obres de petit format, també amb el propòsit de col•laborar a l’ajuda.

Pep

 

Programa

Programa

Programa

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb