Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Pompa i circumstància pontifical

mirollull | 09 Novembre, 2010 01:23

Desfilant

Excepcional, fastuós, admirable. Ni totes les òperes de Wagner juntes superarien en vestuari, coreografia i escenari la magnificència de l’estada en Espanya del Sant Pare d’una bona part de la cristiandat.

Tenia tota la raó el batlle de Santiago, per les crítiques sobre el cost de la preparació i muntatge de l’esdeveniment, en dir que no s’hagués fet manco per una actuació dels Rolling Stones. I sols s’hagués fet més, afegesc jo, si la visita fos d’un hipotètic vicari en la Terra d’Elvis Presley.

També Jesús va renyar els seus deixebles que criticaren que una dona de Betània tudàs un perfum valuós buidant-li la gerreta d’alabastre damunt el cap.

La senzilla arribada del peregrí Benet XVI amb l’esclavina amb la copinya brodada ha estat majestuosa i agombolada per un redol silenciós de pistolers elegantment vestits de negre.

Sagrada Familia” width =

Però, la consagració de la basílica menor, en obres fins l’any 2026, ha estat l’apoteosi insuperable de l’afirmació d’una religiositat gloriosa y monumental, recolzada per l’inefable cor de bisbes desfilant en silenciós recolliment –de color vermell a Santiago i de blanc amb detalls verds i or a Barcelona–més vistosos que dues rengleres de “majorettes”, i l’adhesió, gens interessada, dels il·lustres cappares autonòmics.

Ha estat com la generosa ofrena del perfum. Als que critiquen el dispendi produït per tan important esdeveniment, els podria aclarir les idees el passatge que narra Mateu: «Els deixebles, en veure-ho, deien indignats: – De què serveix tirar-lo així? S’hauria pogut vendre a bon preu i donar els diners als pobles. Jesús se n’adonà i els digué: – Per què molestau aquesta dona? Ha fet amb mi una bona acció. De pobres en teniu sempre entre vosaltres; en canvi, a mi, no sempre em tindreu.»

Majorettes

Pens que Jesús, en parlar com ens conte Mateu, no sabia que existiria Sant Pere, Chartres, Notre Dame, Westminster, Santiago de Compostela... i , per seguir la tradició, la Sagrada Família, i, molt menys que un representant seu se revestís amb tota la glòria de la divinitat.

A l’estada de Benet XVI només li trob una mancança: el dia 7 de novembre podria haver passat a la posteritat d’una manera molt senyalada: declarant solemnement, el Sant Pare, l’Exaltació de la Barretina.

La Sagrada Família

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb