Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

¿Qui ha de decidir l’actuació de l’Exèrcit?

mirollull | 10 Gener, 2006 22:30

Deixant ara de banda si l’estament militar, que la Constitució defineix com a les Forces Armades i reconeix la seva existència, queda o no fora dels ciutadans, als quals es refereix el punt 2, de l’article 9, que diu: «Corresponde a los poderes públicos promover las condiciones para que la libertad y la igualdad del individuo y de los grupos en que se integra sean reales y efectivas; remover los obstáculos que impidan o dificulten su plenitud y facilitar la participación de todos los ciudadanos en la vida política, económica, cultural y social», vull plantejar una pregunta possiblement de resposta entremaliada.

En el cas que es posi en perill o s’intenti destruir la unitat nacional sense que la “sobirania popular” hagi modificat prèviament la Constitució, ¿qui ha de decidir si l’exèrcit s’ha de quedar impassible o ha de complir l’encàrrec constitucional de l’article 8?: «Las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional

No pareix lògic que sigui facultat del govern i manco d’un que, per molt que escaïni, els seus actes i les seves manifestacions són, no tan sols ambigus, sinó irresponsables, incongruents i perillosos.

Si és ver que Catalunya, Vascongades, Galìcia, etc. tenen dret i realment volen instituir-se nacions independents, per no embullar la troca i no jugar més a tu el dus, comencem per refer la Constitució, sovint mal dita Carta Magna.

N.B.
En el cas del Regne de Mallorques, que té els antecedents de manco de dos-cents anys de monarquia pròpia 700 anys enrere, es podria estudiar la qüestió i entronitzar la “Munarca Honrada”. (Això de Munarca ho he après en els diaris; l’advocació d’honrada, la s’ha posada ella.)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb