Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Déus hipòcrites

mirollull | 04 Gener, 2006 13:17

Déu és un esser perfecte: en això rau potser la seva essència primera. Per tant, Déu no pot tenir cap carència.

I així mos ho han ensenyat els exegetes del Llibre per antonomàsia, que explica com el Senyor va anar fent el cel i la terra per etapes i anava veient que allò que feia era bo.

Com a culminació del procés, creà l’home, que també va veure que era bo, i d’un tros de l’home (va ser la primera anestèsia de la Història?) va fer la dona.

Però, vet aquí, que si tots els elements de l’univers els deixà que duguessin per sempre una vida natural lliure, l’home el volgué a la seva imatge i semblança. I va veure que en estat natural podria viure eternament sense sofriment ni malaurança. Tanmateix l’home era imperfecte: li mancaven els atributs del bé i del mal.

I el Senyor exercí una seva importantíssima facultat: la de prohibir. L’home no podria tastar el fruit d’un arbre esponerós que posà ben visible enmig de l’Edèn, l’arbre del coneixement del bé i del mal, perquè si ho feia seria com Déu.

L’home (i la dona), transgredint la prohibició, es tornaren déus. I foren expulsats del Paradís. Sols la creació feta els cinc primers dies quedà lliure de la consciència del pecat.

Moisès, per perfeccionar l’obra prohibitiva del Senyor, se’n pujà al Sinaí i esculpí l’estatut de convivència per al seu poble, el poble elegit; i, dels deu manaments, només en deixà un sense cap “no”.

Des de llavors, els governants han basat el seu poder, o sia, la seva manifestació de divinitat, en la prohibició. La darrera, en la nostra nació i comunitat autònoma, una prohibició exercida per distints hipòcrites déus amb les seves angelicals corts.

¿Potser no hauria estat millor que primer controlassin les manipulacions i afegits que es posen en el tabac per augmentar la seva qualitat enganxadora? Possiblement si el tabac fos natural, no seria tan perniciós.

Però, es clar, queda molt bé això de voler demostrar que es té cura de la salut del poble i armar un gran rebombori protector i, dementre, veure si es decideix incrementar els imposts sobre el tabac de baix preu.

D’altres factors contaminants i destructors de la salut, més val no parlar-ne: no queda molt maco.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb