Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Carta a Maria en tornar de Burundi

mirollull | 29 Desembre, 2005 18:05

Estimada Maria,

has tornat colpida de l’estada breu a Burundi. La vida que has vist allà t’ha deixat impressionada i ben segur que per bastant de temps.

I això, tenint en compte que endemés d’infermera ets monja, o que ets monja i també infermera, com vulguis, i que, per afegitó, coneixes ben bé el món dels malalts i has viscut entre gent amb moltes de carències.

Dius: «el Burundi bell i molt dolorós; no sé com poden viure amb tant poca cosa».

Fixa’t que he escrit: “la vida que has vist allà”. ¿No has trobat vida i fins i tot alegria dins tanta indigència?

Això de “viure amb tant poca cosa” és molt relatiu. Ja sé que entre poc i massa la mesura passa. Tanmateix, ¿no has trobat més esperança i ganes de viure en aquell indret d’Àfrica que en aquest món nostre on les ganes més grosses no són de viure sinó de tenir, de “consumir”?

Ja sé que igualment hauràs trobat desastres i hauràs vist de prop les conseqüències de la irracionalitat, molt cruel per ser directa i rudimentària, però, fins i tot en això, més autèntica que la refinada i mercantil dels països avançats, que fan de l’explotació i de la guerra un bon negoci.

Potser jo mateix, amb quatre eines per bastir habitatges, entallar fusta i esculpir pedra, també podria viure allí. Almanco, hi hagués pogut viure fins que el càncer em foradà la glotis, ja que no hagués tengut ni equip mèdic ni clínic per sortir-ne viu.

Per ventura em diràs que allà els problemes són altres, que la gent de Burundi no arriba a poder tenir un càncer. No ho sé. En podrem parlar.

Comentaris

Re: Carta a Maria en tornar de Burundi

Maria | 30/12/2005, 10:36

Estimat Pep, i es clar qui hi ha vida i molt més viva que per aquí. La gent malgrat tot la veus contenta, molt contenta, i que consti que aquest temps donat la manca de pluges hi ha persones que moren de fam i de malaria,...Mos donen una gran lliço, però jo pens que no hi ha dret a tanta injusticia.

Pensar

Martan | 31/12/2005, 12:13

Molt bons els teus comentaris-resposta a la Maria de retorn de Burundi. Digne d'aturar-se a pensar una bona estona...!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb