Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Santandreu i Belles Arts

mirollull | 16 Desembre, 2005 19:56

Tenc uns condeixebles que no crec que es duguin molt bé amb l’Ajuntament de Ciutat.

Mossèn Llabrés em fa la impressió que es queda sense els dos vitralls i mig que va dir que pagaria, és un dir, la senyora Cirer. Possiblement el canonge s’haurà de conformar aconseguint qualque donatiu per canviar la cortinota negre per una morada, i tenir-la penjada durant tot l’any y no sols, com era tradicional, en temps de Passió.

L’altre, que també podem dir mossèn, encara que un mossèn un poc sortit de botador, que és, emperò, una “persona” com poques, vertaderament excepcional –no he entès mai què fa dins d’una institució regida per bruixots que han organitzat un muntatge impressionant amb l’excusa d’un ajusticiat perquè feia trontollar el poder dels cappares polítics i religiosos del seu temps–, en Jaume Santandreu, dia 14, en El Mundo / El Día de Baleares –per a molts, un diari detestable– ha publicat un article sensat i aclaridor, titulat ”Interesos espurios en el Balaguer” sobre la disputa, comandada pel regidor Araújo, entorn del “Círculo de Bellas Artes de Palma de Mallorca”, del qual extreu l’entrefilet següent: «La batalla en el PP para quemar a Cirer no conoce fronteras: ahora llega al Casal».

Un incís: de cop i volta, no se per què, m’ha vengut al cap el títol d’Anselm Turmeda La Disputa de l’Ase La Disputa de l’Ase. ¿Una acció del subconscient?

Bé, continuu. Ara, el President del “Círculo”,CBA, nº 1258 segons la premsa, ha donat l’ultimàtum al regidor senyor Araújo, per fer sortir l’Ajuntament, amb tots els seus trastos, del Casal Balaguer; i el regidor ha contestat: «Mientras que yo sea concejal el Casal Balaguer será un local municipal y que como tal debe ser gestionado como el resto de centros culturales o expositivos con el control efectivo por parte del Ayuntamiento de Palma».

Per saber qui comanda de veres en aquest embolic, podem rellegir unes declaracions del mateix regidor, de dia 15, en el diari mencionat: «Lo más importante es demostrar, poniendo el dinero encima de la mesa, quién es el titular de este espacio». (Si amb això vol dir que comanda ell, és tan incongruent com amb altres afirmacions que fa.)

De totes maneres, donant per bona l’afirmació sobre qui paga, els qui de veres pagam som els ciutadans, i en una petita part els que duim fins i tot devers mig segle de socis del CBA.

Com a soci nº 1258, com a ex secretari, i com a ciutadà, em sent legitimat per dir que el senyor Araújo és una espècie de capdavanter o un estiracordetes d’un dirigisme político-econòmic ben pròxim dels postulats totalitaris.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb