Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

"Detente bala"

mirollull | 29 Gener, 2009 14:24

Panem et circenses, idò això, Juvenal ho va emprar per expressar la decadència del poble romà, que només pensava en el repartiment de blat en el fòrum i en espectacles gratuïts. Ara, el blat ja no es reparteix en el fòrum, perquè no n’hi ha per tots i potser perquè una bona part la se queden o la malgasten els organitzadors de saraus i disbauxes per fer-nos creure que la Mare de Déu nom Tonina.

No vull pensar que siguin tan banastres com a per creure’s, ells mateixos, les beneitures que amollen i quedar-se com enfarinats dontancredos amb un capirot blanc com el pallasso August o amb un solideu vermell i un pectoral.

Perquè, ja me direu si un pot dir de veres que allò que duen escrit els autobusos de Barcelona és una flastomia. No és més que una insensatesa que s’invalida ella mateixa i ve a afirmar lo contrari de lo que vol dir: probablement Déu no existeix és equivalent a probablement Déu existeix. ¿O és que no s’atreveixen a ser rotunds? Haguessin quedat millor dient: Déu no existeix. Encara que tampoc valdria un gafet el corol·lari que han escrit a la carrosseria: si la fermesa i la dignitat humana sols tenen sentit si Déu existeix, anam ben arreglats, ¡pobre humanitat! També podríem parlar –per ara, deixem-ho– de teisme i ateisme, al cap i a la fi dos dogmatismes de les mateixes traces.

Passem ara a dontancredo, que, en un hemicicle color de cel, sols li faltava anar vestit de mare abadessa i repartir confits i escapularis. Casualment, passant per davant del televisor, el vaig veure tot piadós i coll tort –com era costum en alguns frares per demostrar recolliment i humilitat– en una de les afirmacions segurament més inefables de la funció: «No son para eso». Tanta sort! Les armes que Espanya ven a Israel no són per matar palestins. Nos ha llevat un pes de damunt, podem tenir la consciència tranquil·la. A Israel, per poder donar als palestins, els deu haver enviat uns caixonets plens de Detentes. Segurament qualcú els recorda. En la guerra de la Memòria Històrica, eren unes estampes i unes plaquetes amb la imatge del Cor de Jesús i una inscripció: Detente bala, el corazón de Jesús está conmigo.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb