Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Un acte de violència a Son Llàtzer fotografiat per "Salut i Força"

mirollull | 21 Setembre, 2008 20:11

Tot pot ser perquè hi ha persones d’aspecte bonhomiós que en canviar d’escenari poden ser un model de violència. Nos ho mostren cada dia els més vistosos continuadors de “El Caso”, els telediaris; i fins i tot hi hagut velletes adorables, mestres del delicte. No m’estranyaria que la història de El quinteto de la muerte se bassàs en un fet real.

Sort que el periodisme pot desemmascarar els delinqüents. Ara mateix, el periòdic “Salut i Força” ha demostrat la seva perspicàcia publicant una fotografia de bona mida i en primera plana ja no d’uns presumptes sinó d’uns ben visibles i reconeixedors agressors a una professional de bata blanca.

La dita fotografia apareix baix del titular “La violencia golpea de nuevo a los profesionales del hospital Son Llàtzer” i, si bé l’article que la segueix fa principal referència a un infermer linxat, l’editorial acaba diguent: «Hay que tener presente que los episodios de violencia en el ámbito de la sanidad no siempre consisten en palizas como la que fue objeto el enfermero de Son Llàtzer. En la mayoría de ocasiones consisten en amenazas e insultos que igualmente condicionan la labor de los profesionales, independientemente de que pasen a engrosar o no las estadísticas de denuncias».

Les persones de la fotografia, tant els agressors com la professional amenaçada, les conec personalment. Dos dels homes, me costa creure que siguin agressius; de l’altre, i sobretot vegent la cara que posa –el fotògraf ha sabut captar el moment oportú i la redacció triar bé la imatge–, no posaria la mà en el foc. D’aquest home reproduesc la fotografia tan clara com la publicada pel periòdic.

I perquè vegeu fins on poden resultar enganoses les aparences, sols vos puc dir que, després d’una demostració tan evident com la feta per “Salut i Força”, encara hi ha persones que queden espantades i no s’ho poden creure. Jo vos puc assegurar que la foto (sense flash) ha estat feta a Son Llàtzer; i també que és una imatge ‘robada’ i publicada sense el coneixement ni l’autorització de cap de les persones retratades. I per si això fos poc s’ha feta en un recinte on els pacients tenen dret a la confidencialitat de la seva assistència. Clar que tractant-se de desemmascarar uns delinqüents... !

Per la meva part, quant a la persona per la qual no puc posar la mà en el foc, he de dir-vos que a més de per Son Llàtzer també ronda per Son Dureta i per la mateixa classe de servei on l’han fotografiat a Son Llàtzer. Ja he advertit de la seva presència als corresponents professionals sanitaris. M’han dit que no se creuen que l’individu sigui violent. Que pensin lo que vulguin. Jo els he avisat.

-----------

NOTA
Ara, fora verbes. He reclamat al director de “Salut i Força” que faci l’oportuna rectificació sobre la fal·laç i difamadora fotografia.

Comentaris

tlvbftjoax

nfbjascdwv | 03/05/2020, 07:58

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb