Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Cercar les pessigolles

mirollull | 21 Juliol, 2005 22:14

Des de fa uns dies, dos diaris locals –sobretot un– conten i no paren sobre les aventures dels síndics de comptes pel territori econòmic, segons diuen, escabrós i obscur, del Consell de Mallorca.

Bé, els titulars es refereixen a Munar, a la qual els diaris, aprofitant-se dels auditors públics, cerquen les pessigolles, com si fos una senyora particular. Jo crec que haurien de dir, com a mínim, la senyora Munar; i encara millor, la Molt Honorable Presidenta del Consell de Mallorca.

A mi, aquests assumptes, potser per “deformació professional”, em criden l’atenció; no debades, altre temps, en negocis industrials, vaig esser Director de control econòmic y financer.

És clar que a l’empresa s’havien de salvaguardar el patrimoni dels accionistes i el bon rendiment que d’ell se’n tragués; i per això era lògic que es controlàs la gestió tant dels directius i caps de departament com, fins i tot, del Consell d’Administració.

Altrament, en el cas del Consell o, millor, de la senyora Munar ¿qui té dret a demanar explicacions? ¿No la deixam comandar?; idò que ho faci al seu gust.

Si ens botam el principi, encara que menor, inicial de la democràcia –el vot de la majoria– en l’elecció dels gestors del cabal públic, és una conseqüència normal que la condició essencial per l’existència de la democràcia –el control dels seus gestors– també sigui sistemàticament deixada de banda.

Per tant, per molt que insisteixin, els titulars i els escrits d’aquests dies ben aviat seran oblidats; el Molt Honorable President del Govern Balear seguirà oferint flors a la Molt Honorable Presidenta del Consell de Mallorca; i el senyor Inda, Director de El Mundo / El Día de Baleares, es quedarà tot sol escrivint diatribes com aquesta: «Catalina Cirer va camino de conseguir que honrado y eficaz no sean necesariamente palabras excluyentes. Hay un dato que apuntala mi tesis de que es trigo limpio: Munar la pone a parir.»

Comentaris

coneixença

Zinzano | 22/07/2005, 13:29

Tot el que sabem és poc, mentre els dictàmens del Síndic de comptes no tenguin una vinculació jurídica...
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb