Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El feminisme de “El Mundo”

mirollull | 02 Maig, 2005 21:35

“El Mundo” llança una nova revista que els dissabtes es podrà adquirir conjuntament amb el diari. El mateix diari diu que amb aquesta edició no fa sinó seguir una iniciativa que funciona més que bé a països europeus i asiàtics.

Potser “El Mundo” no va tan endavant com els nostres excelses partits polítics en la defensa del feminisme, però fa allò que pot per posar les dones, prescindint de prejudicis sexuals, en el lloc que les pertoca com a persones.

Del feminisme, un diccionari de l’Enciclopèdia Catalana en dóna aquestes accepcions: 1 Moviment que té com a finalitat d’aconseguir la igualtat política, econòmica i jurídica de la dona respecte a l’home. 2 Presència en un individu pertanyent al sexe masculí d’un cert nombre de caràcters sexuals secundaris femenins.

Considerant aquestes accepcions, especialment la primera, vet aquí que “El Mundo” fa una bona aportació al moviment feminista: la revista serà dirigida per una dona.

La directora de la nova revista ha manifestat: «El tipo de público al que nos dirigimos va, por supuesto, desde las lectoras del periódico, a mujeres que no lo leían y que se van a acercar a él a través de la revista».

La revista, així ho fa entendre, és tot un projecte cultural y social de gran nivell i gens discriminatori. Com allò del Govern del PSOE amb Vogue.

Aquesta revista tractarà de moda, de bellesa, de decoració, dels temes que preocupen a les dones, etc. Serà “un gran semanario femenino”.

En resum, una revista que feia falta –basta pegar una mirada en els quioscs de periòdics–; que servirà per igualar l’home i la dona; i, de rebot, contribuirà al manteniment ecològic forestal.

Però ja ho deien els llatins: «Primum vivere, deinde filosofare»; que traduït al barceloní vol dir «la pela, és la pela».

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb