Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La batlessa i la farsa matrimonial

mirollull | 27 Abril, 2005 22:53

“El Mundo / El Día de Baleares”, de dia 27 de abril, titula “Una decisión impecable”, en la secció “El Mundo OPINA”, la decisió de la batlessa Cirer de no celebrar matrimonis entre homosexuals. I diu: «Pocos derechos hay más sagrados en la Constitución que el de un ciudadano a la libertad de conciencia, nadie debe entrar en el terreno más íntimo de una persona. La determinación de la jefa de Cort es impecable...”

Voldria m’ho explicassin millor, perquè jo no ho entenc. Segons la batlessa, a la mateixa plana del diari: «Para mí el matrimonio es un sacramento [...] Si el texto hablase de unión y no de matrimonio me podría plantear casar a las personas del mismo sexo que lo deseen...»

Ella no ho vol fer. En canvi, no té cap inconvenient en delegar en els regidors, és a dir, fer que ho facin en nom seu, la celebració d’aquests matrimonis. ¿Es pot entendre una consciència tan inconseqüent? Però, no sols és inconseqüència, és també inconsciència, manca de criteri i carència d’escrúpols.

¿Perquè, idò, la batlessa admet la celebració dels matrimonis civils, que no són, tampoc, cap sagrament? I que, per acabar-ho d’arreglar, els celebrarà baix la mateixa llei que, tant per homosexuals com per heterosexuals, estableix unes unions de fer i desfer, una espècie d’ajuntament amb papers per temporada; i, fins i tot, una trampa legal per a nacionalitzar estrangers (fàcilment, sense diferència de sexe, de tres a quatre per any: ben organitzat, tota una possibilitat de muntar negocis d’unions temporals fictícies).

Serà una llei de les més desbaratades que es puguin concebre. Si prospera, aquest gran invent socialista, servirà tant per a unions conjugals estables com per amistançaments de mitja hora amb fi comercial. Serà la llei de la farsa matrimonial. Però, als benpensants, –batles del PP i similars– pareix que només els incomoda la qüestió dels homosexuals.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb