Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

'El Mundo' i els dos 'Pericàs'

mirollull | 30 Juny, 2007 22:42

Mai no havia llegit cap article de don Joan Pericàs. Ara, però, n’he llegit dos que duen la seva firma. Els ha publicat –30 de juny– El Mundo/El Día de Baleares sota la pregunta «¿Le parece bien que el Pacte reduzca aún más las clases de castellano?»

Un Pericàs diu «NO». L’article d’aquest és informatiu, reflexiu, normal, correcte.

Dos Pericàs

L’escrit de l’altre Pericàs, que opta pel «SÍ», és un article molt més important y notable. És sòlid, quasi monolític, mesell de saviesa antropològica i lingüística.

El senyor Pericàs de dalt, molt encertadament, manifesta que el nou govern «acomete con responsabilidad la protección de la lengua propia, minorizada y atacada hasta la saciedad por personas, grupos de presión y tribunas que utilizan argumentos tan peregrinos en el ámbito de la cultura y la formación como el de la utilidad». (No he traduït aquesta oració per por de no encertar i, també, per no trastocar la prosa del defensor de la llengua pròpia.)

Si l’imminent Govern Balear no se n’ha donat compte, convé que pensi en incorporar el senyor Pericàs de dalt en el seu equip. Per les seves dots retòriques i la seva capacitat persuasiva, podria exercir meravellosament unos funcions equiparables a les que va tenir Paul Joseph Goebbels en el govern democràtic d’Alemanya.

Esper que l’alta consideració que mereix l’al·ludit no quedi invalidada per un fet tan anodí com és el d’escriure en castellà, llegua també denominada espanyola.

Comentaris

Delito

Abraham | 01/07/2007, 10:18

Amigo, debería leer el post que escribió alguién poco después deusted. Acusar a alguien de de ser un Goebbels, puede ser delito, aquí y en Alemania

Sentit de l'humor

mirollull | 01/07/2007, 17:56

Encara n'hi ha que me guanyen.
Jo procur escriure amb ironia, però n'Abraham m'ha donat una lliçó de sentit de l'humor.

El Mundo i els dos Pericàs

Goebbels | 10/07/2007, 12:18

De Pericàs només n'hi ha un, el de dalt. L'altre és fruit d'una errada de l'editor. En realitat l'article que defensava el "no" hauria d'haver anat signat per Gaspar Sabater.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb