Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La Real, un poc més

mirollull | 03 Abril, 2005 12:50

Fabián, tampoc tu ¡no et prives de res! Tens una manera ben directa de dir-ho: “No defienden La Real, sino que atacan a quienes gobiernan”.

A mi m’han dit inconscient i desinformat, però a tu ¿què t’han de dir? Bé, a tu i a mi, perquè jo encara afegiré en el banyat.

Perquè també m’han dit: “Estar darrera el Salvem La Real és el més digne que podem fer ara mateix els mallorquins per recuperar la dignitat”. (Idò! com diria un angelot d’En Pla.)

Bé, deix el meu comentari per després; ara, però, voldria saber quants dels fervorosos defensors de La Real sap realment què és i si han trepitjat el seu sòl per qualque cosa més que dur o anar darrere d’unes teles pintades.

¿Saben que es tracte d’un monestir que, fundat en una època ben remota, de la La Real. Ca 1965, esbós de mllconstrucció primitiva no en queden gaire pedres, i que fou famós pels estudis promoguts per Ramon Llull, però que la biblioteca, d’altra banda ben acollidora i bella i ben dotada de llibres i gravats antics, no és la primitiva sinó una edificació més pròxima als nostres dies i el seu fons, recopilat no fa gaire més d’un segle?

¿Saben que té un claustre ample, agradós i pacífic; que per les finestres, quan n’és el temps, es veuen els ametlers florits, i que té uns terrenys propis que envolten les edificacions?

¿I que és un lloc estimat pels mallorquins, per ventura especialment pels ciutadans que ja fa més de cinquanta anys, per Sant Bernat, i anàvem per l’alfabaguera i per comprar siurells?

Tot això, que jo sàpiga, ningú no ho ha atacat; ni sé que s’hagin volgut expropiar ni terrenys ni edificacions del monestir; ni que s’hagi volgut treure a fora els “coritos”.

¿Què és idò lo que, amb tant d’aldarull d’un grup de gent (gent que diu que està molt ben informada), necessitam salvar?

Jo, fins ara, el pegat més gros que he vist davant La Real, és una pretensiosa instal·lació de venda de plantes de “segona mà”, això que, crec, en diuen un viver, que posa una nota bastant barroera en el paisatge.

I ara torn al principi, a allò que lo més digne que podem fer ara mateix els mallorquins és estar darrera el “Salvem La Real? A mi, què voleu que vos digui, em sona a frase ampul·losa i buida, d’aqueixes que volen parèixer importants i que no diuen res. I amb això de “recuperar la dignitat” no em queda sinó preguntar ¿quina dignitat? Si la dignitat dels mallorquins depèn d’aquest sarau, anam ben arreglats: ¡pobra i esquifida dignitat!

-----

Il·lustración: Miró Llull. >La Real. ca 1965. Esbós al oli d/cartó.

Comentaris

Indiferència

Pep | 06/05/2005, 11:25

Me bull sa sang de comprovar com el que tantes vegades he sentit a dir dels mallorquins (que som uns "passotes" i que ens quedam indiferents davant moltes problemàtiques polítiques i socials) cobra sentit a articles com el que acab de llegir. Realment tens raó quan parles de la desinformació general damunt aquest tema: Sabies que el projecte inicial de reforma de l'hospital de Son Dureta (que s'havia de dur a terme a l'ubicació actual de son Dureta) estava aprovat, que en un plaç sospitós es va cancelar i aprovar el de Son Espases en un temps "rècord"? No te fa pensar tot això? I que darrera la compra de Son Espases hi hagi noms d'empresaris que mouen cantitars ingents de doblers? Hem de deixar que els gobernants facin allò que els doni la gana i callar? A jo tot això sí que me fa pensar... El problema de La Real és un de tants a la nostra estimada illa. I si deixam que facin el que volen sense dir paraula, crec que sí que esteim perdent la dignitat com a poble. I donam la raó a tots aquells que califiquen al poble mallorquí d'indiferent.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb