Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Catarina Sureda

mirollull | 01 Abril, 2005 16:26

Pels indicis he de pensar que en la Conselleria de Cultura del Consell de Mallorca ben aviat hi pot haver canvis de personal de dalt a baix.

Si una persona que, segons manifestació de la pròpia Consellera de Cultura, és eficaç, complidora, apta, preparada, adequada, que ha fet i fa un bon treball, se la destitueix, ¿què pot passar amb la resta?

Si la Consellera de Cultura no confia amb una persona de tals aptituds i característiques –es a dir, que aquesta persona no mereix la confiança de la Consellera- què s’ha de pensar: la conseqüència que es pot treure és horripilant.

Jo proposaria a la Consellera de Cultura que es mira en el primer mirall que tengui a mà. I que es mira bé i potser conclourà que ella mateixa no es mereix la seva confiança: perquè no té les idees clares o perquè li imposen decisions contràries a les seves pròpies opinions. Ja que no vull ni pensar que sigui una cínica i digui allò que no pensa; això, ningú millor que ella s’ho pot veure en el mirall.

-----

Reproducció de l’escrit rebut.

Alguns usuaris de la Casa Museu Llorenç Villalonga hem fet un escrit de suport a Caterina Sureda, que com segurament sabràs ha estat fins avui la seva directora. Hem obert a Internet una pàgina per a la recollida d'adhesions a l'escrit, text que reproduïm també tot seguit en aquest mateix missatge. Pots, si vols o hi estàs interessat, formalitzar la teva adhesió des de la pàgina http://www.mallorcaweb.net/suportsureda, o bé responent aquest missatge. Caldrà, en aquest darrer cas, que ens indiquis nom i llinatges, núm. de document d'identitat i, si ho trobes oportú, la teva professió.

En suport de Caterina Sureda

Per mitjà d'aquest escrit, volem expressar el nostre suport a Caterina Sureda, directora gerent de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, arran de la intenció de rellevar-la del seu càrrec anunciada per la Conselleria de Cultura del Consell de Mallorca.

Des del primer dia, l'agenda d'activitats de la Casa Museu Llorenç Villalonga s'ha ajustat als objectius de la Fundació. Els cicles de conferències, les lectures poètiques, els concerts, els itineraris literaris i les exposicions de temàtica diversa han definit un espai d'independència i de llibertat creativa, inexistent fins ara a Mallorca. D'altra banda, l'oferta de cursos acreditats acadèmicament, la convocatòria de beques d'investigació i la publicació d'estudis sobre Llorenç Villalonga i sobre la literatura catalana contemporània han constituït una important via de difusió cultural. L'àmplia participació d'un públic heterogeni en totes aquestes activitats confirma l'encert i l'èxit de la programació.

La consecució de tots aquests objectius ha estat possible gràcies a la professionalitat, l'eficiència i la resolució de Caterina Sureda, que accedí al seu càrrec mitjançant un concurs oposició de caràcter públic i que, a pesar de comptar amb recursos humans i materials limitats, ha sabut convertir Can Sabater en un punt de referència pel que fa a la divulgació de noves iniciatives culturals, a la investigació i a l'intercanvi d'idees.

La interrupció d'una trajectòria tan sòlida, coherent i oberta ens sembla inadmissible, i per això demanam a la consellera de Cultura del Consell de Mallorca que reconsideri la seva decisió de prescindir de Caterina Sureda com a directora gerent de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga. Això ens retornaria la il·lusió que en aquest país existeix la possibilitat d'una política cultural de qualitat, no partidista i independent.

Comentaris

Re: Catarina Sureda

Catalina Capellà Salvà | 05/04/2005, 08:16

catalina capellà salvà DNI 18227524-R
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb