Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Els llimbs: ara, jardí d’infants en el cel

mirollull | 22 Abril, 2007 00:13

A l’article Els llimbs i el riu Jordà, davant la intenció de l’ex prefecte de la conservació de la fe d’anihilar els llimbs, vaig escriure: “¿Què passarà amb les animetes dels infants no batejats? ¿Tornaran a vagar per l’infinit? S’ha dit que la misericòrdia divina els admetrà en una zona asèptica del cel. ¿És possible? En parlarem.”

La meva sèrie d’articles sobre les darreries de l’home va quedar aturada en El Cel (II), la porta, de novembre de 2006, però no és closa. No obstant, he de tornar als llimbs. Vaig acabar l’article amb un “En parlarem”, i ara n’és arribat el moment.

Deixau venir a mi els nins
”Deixau venir a mi els nins”
1883. Xilografia.

Una notícia d’EFE, datada a la Ciutat del Vaticà, diu que l’Església Catòlica ha eliminat els llimbs.

La Comissió Teològica Internacional, que depèn de la Congregació de la Doctrina de la Fe (ex Sant Ofici), que va començar a estudiar la qüestió el 2004, quan l’actual pontífex n’era el prefecte, ha publicat un document intitulat “L’esperança de salvació per als nins que moren sense ser batiats.

Segons l’informador, el document destaca que ni en la Sagrada Escriptura ni en la tradició hi ha una “resposta explícita”; d’altra banda, “estima que existeixen sèries raons teològiques per creure que els nins no batiats que moren se salvaran i gaudiran de la visió de Déu”; i considera que Déu és misericordiós i “vol que tots els essers humans se salvin”.

“La gràcia –afegeix- té prioritat sobre el pecat i l’exclusió de nins innocents del cel no pareix reflectir l’amor especial de Crist pels més petits.”

La Comissió diu que “els llimbs representaven un problema pastoral urgent, ja que cada pic són més els nins nascuts de pares no catòlics i que no són batiats”.

Per entendre què diu i què vol dir la Comissió Teològica Internacional amb aquest document, haurem d’esperar a conèixer el text. Per les referències que se’ns donen a la notícia, no pareix altra cosa que un entreteniment de teòlegs, i, per cert, bastant malgarbat.

¿O es que pretenen pal·liar el descens d’entrades al Cel, obrint la mà, amb un jardí d’infants per a tota casta de nins no batiats, no sols de famílies catòliques sinó també d’atees, agnòstiques, de qualsevol creença i, fins i tot, seguidores de bruixots?

No crec que estigui gens bé fer-se amb els nins, separant-los dels seus pares i parents, de les famílies mahometanes, budistes, sintoistes, mormones... però, sants pares té l’Església... que si no ambullen troca, ja hem direu per a què serveixen.

Els pobres nins sense batiar, s’estan passant la Història de mudances. En el segle I, amb la redempció, s’assentaran en els llimbs; en el V, Sant Agustí els va passar a l’infern, on estigueren vuit segles; en el XIII, els llimbs se consolidaren i els tornaren a traslladar; i ara, després d’altres vuit segles, els obrin un jardí d’infants en el cel. Esperem que la Congregació de la Doctrina de la Fe hagi resolt definitivament aquest problema pastoral urgent.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb