Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

L'ONU, un 30 per cent - En Joan, un terç

mirollull | 09 Abril, 2007 23:44

En els principis del descristianisme, l'ONU ve redactant un informe molt coincident amb la Revelació que un tal Joan va fer a principis del cristianisme, que les traces, tants de segles després, de ser-ne la confirmació.

A. Durero=
A. Durero. Els set àngels (detall). Xilografia de la sèrie Apocalipsi.

Vet aquí els dos texts, comparats:

"L'informe presentat a Bruxel·les afirma que l'escalfament ja té impactes "visibles a la major part dels sistemes biològics i físics del planeta". Confirma que a "tots" els continents hi ha signes evidents d'aquests impactes en els animal i les plantes. Aquests efectes negatius provocaran que el 30% de les espècies entrin pròximament en perill d'extinció...
Tan difícil situació vendrà paral·lela a una gran crisi dels recursos hídrics. Un dels principals motors de la vida a la Terra com es l'aigua dolça, serà sotmès a grans transformacions que dificultaran la seva disponibilitat.
...les glaceres de l'Himalaya, que alimenten els sis rius principals d'Àsia... duran greus conseqüències. Cents de milions de persones es trobaran en similars problemes per regar les seves collites.
En el cas dels Alpes, 50 milions d'europeus patiran aqueixes penúries. La conca mediterrània serà, novament, una de les més afectades per la menor quantitat d'aigua dolça disponible per als cultius, això unit a un menor i més irregular règim de pluges.
L'estudi adverteix que entre 75 i 250 milions de persones a Àfrica podrien enfrontar-se a l'escassetat d'aigua el 2020. Igualment estima que la producció de les collites podria caure fins un 30% en el sud y centre d'Àsia."
(Informe de l'ONU) (El Mundo/El Día de Baleares, 8/4/2007)

"Aleshores els set àngels que tenien les set trompetes vas preparar-se per a tocar.
Va tocar el primer, i foren abocats a la terra una pedregada i un foc mesclats amb sang. La tercera part de la terra, la tercera part dels arbres i tot l'herbei van quedar abrasats.
Va tocar el segon àngel i fou abocada al mar una espècie de gran muntanya, roent de foc. Una tercera part del mar es va tornar sang; la tercera part dels animals que hi viuen van morir i la tercera part de les naus va ser destruïda.
Va tocar el tercer àngel, i un astre gegantí, encès com una torxa, caigué del cel damunt la tercera part dels rius i de les fonts d'aigua. El nom de l'astre és Absenta, i la tercera part de les aigües es va convertir en una absenta tan amarga que molta gent en va morir.
Va tocar el quart àngel, i fou destruïda la tercera part del sol, de la lluna i de les estrelles. Tant el dia com la nit s'enfosquiren una tercera part i perderen així un terç de la seva llum."
Apocalipsi. 8,6-12. (La Bíblia. Edició balear del CETEM. Barcelona, 1994)

El text del tal Joan (que no es sap ben bé qui era) fou escrit en un estil de molta riquesa simbòlica. Tots dos, tanmateix, són aclaparadors.

El de l'ONU, pareix que encara no s'ha acabat. El de Joan, sí, és complet, i cap al final diu:
"Després vaig veure un cel nou i una terra nova. El cel i la terra d'abans havien desaparegut, i de mar ja no n'hi havia". (Ap. 21,1)

Comentaris

Re: L'ONU, un 30 per cent - En Joan, un terç

Fabián | 10/04/2007, 10:43

Cuando leo el primer texto, el de la ONU, me pregunto qué me quieren vender. Lo que no me ocurre con el segundo texto.

la longiutud

Raquel | 10/03/2008, 10:23

No surt la longitud.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,la nesecit.
necersit moltes coses d'Asia clima,muntanyes.... Si algu te informacio que la envii a raquel_eivissa@hotmail.com
GRACIES.

la longiutud

Raquel | 10/03/2008, 10:23

No surt la longitud.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,la nesecit.
necersit moltes coses d'Asia clima,muntanyes.... Si algu te informacio que la envii a raquel_eivissa@hotmail.com
GRACIES.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb