Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Indecència i agressió

mirollull | 07 Febrer, 2005 22:58

Panfleto

Que no, que no i que no. Això és mesclar ous amb caragols, pixar fora des test, i, per si no fos prou, una indecència i una agressió perseguible pel codi penal.

Parodiant a Groucho Marx: es atènyer el cim de la més alta baixesa, partint de la més barroera irracionalitat.

¿Que és cosa d’uns pocs malanats i immorals fanàtics? Potser sí, però són aplaudits capdavanters alletats pels qui confonen “lo nostro” (paisatge, llengua, tarannà, arrels) amb la comoditat pròpia, la insolidaritat i els interessos particulars.

Més o manco iguals -en to menor i amb certes diferències-, que aquells que pretenen especular amb els camps d’ametlers i boscos, els que fan negocis dubtosos amb solars i edificació de centres públics o aquell La Real. Ca 1965, esbós de mllque s’aixeca un casalet dalt d’una muntanyola. I del casalet se’n parla quinze dies, i en paus.

No obstant, per més que l’egoisme, l’avarícia, l’agressivitat... siguin parts de la naturalesa antropològica, de cap manera és tolerable una acció indigna de persones normals.

Els que així actuen –si en són capaços- i els que se’n senten complaguts, haurien de considerar fins on ha arribat la seva degradació.

-------

Il·lustració: Miró Llull. >La Real. ca 1965. Esbós al oli d/cartó.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb