Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El tub, ni fet d'encàrrec.

mirollull | 05 Febrer, 2005 16:51

Quan vaig tornar a Ciutat m'admirà la capacitat local per obrir clots i síquies, tapar-los i tornar-los obrir de bell nou o cavar-ne d'altres al costat dels anteriors. Ni Madrid, que en tenia fama d'aixecar una i altra vegada els carrers, aconseguia tantes trinxeres per metre quadrat. Els estols de sapadors d'aquí en podrien donar en cullereta als més preparats d'altres llocs.

Amb tanta provocació excavadora, ben aviat ressorgí el meu instint utilitari i vaig trobar una bona aplicació a tant d'esforç cavador.

La vaig explicar a vàries persones i les va parèixer una bona idea. Algunes, més decidides, em manifestaren la bona disposició per participar a tirar endavant. El projecte consistia en aprofitar l'oportunitat de les síquies per anar-hi soterrant -sona millor que enterrar- tots els polítics maldestres o sobrers. Però, què hi farem!, com moltes bones idees, aquella també se'n va anar en orris.

Vet aquí, emperò, que, de sobte, fent una volta pels instituts per veure con havia quedat aquell indret i si realment el tub complia la funció de rompre la simetria del lloc, que, segons escriví En Toni Alemany, era la intenció dels arquitectes que el dissenyaren, em vaig trobar que ara s'ha creat una nova simetria de faroles devora el canó, si bé, tot s'ha de dir, compensada per una asimetria de caixons de fusta de diferent grossària, baranes, una caseta d'ascensor, tímids arbres incipients i papereres. ¡Tot un desgavell!

Mes, hala, quan manco m'ho esperava, se m'obrin els ulls. El tub podria esser una alternativa a la meva avortada cabòria. Ni pintat -i no és una al·lusió a la pintura vermella, que, de fet, està bastant mal donada-. Ve que ni fet d'encàrrec, renovant la selecció cada quinze dies, per penjar -en efígie, no faltaria sinó!- els polítics que despuntassin tant per la seva inutilitat com per una actuació desastrosa o inadmissible.

Si l'experiència funcionàs, potser els "suposats" ajusticiats s'anirien recuperant per poder realitzar una actuació eficaç i correcte. Sinó, sempre quedaria el recurs, com a remei definitiu, de no fer ús de "en efígie" i "suposats"; si les potes i les costelles aguantaven el pes, perquè aquestes ja tenen esqueixaments.

El meu nou projecte, tantost torna a sofrir entrebancs. Ara els arquitectes que feren el tub, el volen fer retirar. Si això arriba, i l'artefacte "potubular" no pot ser patibulari, per posar les cordes, si no volem deixar anar l'invent, haurem de recórrer als arbres de la plaça de Santa Eulàlia, que té precedents purificadors i on si es grata un poc, de davall el trespol pot sortir terra vermella i negre per mor dels actes de fe.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb