Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Ball de bubotes a Vilafranca

mirollull | 07 Desembre, 2006 01:43

Un bon esglai espera els automobilistes que arribin de vespre a la rotonda de Vilafranca i enfilin amb els fars els espantalls del Ball de Cultures.

Els conductors se’n poden dur un bon ensurt i, fent voltes de campana, acabar estavellats al peu d’una de les figures del grup de ball, a diferència de les que descriu Baltasar Porcel, immòbils i fixes.

Ball de bubotes

”A Solnegre, a temporades, hi surten bubotes. Bubotes de veres que duren un parell de setmanes, i que desapareixen com havien vingudes: dins la fosca i el misteri. També, abans, sortien bubotes de contraban. Eren unes bubotes que duien un llençol blanc i que botaven fent crits de mort i aixecant les mans enlaire. Anaven davant els homes o els muls carregats amb les saques de tabac, i així espantaven la gent, deixant camí lliure.” (Baltasar Porcel. Solnegre, Albertí Editor, 1961.)

No tenc res contra el ball d’en Sarasate, que potser està molt bé (no ho sé: no l’he vist de prop), però em pareix perillosa aquesta mania de posar “coses” que atreguin l’atenció dels conductors, i més a les rotondes, on hom no es pot distreure un moment si en vol sortir viu.

¿No està prohibit posar atractius visuals a les carreteres?

Comentaris

Re: Ball de bubotes a Vilafranca

Fabián | 07/12/2006, 09:00

Creo que al día siguiente de la inauguración ya hubo un accidente mortal pues fue atropellado un ciclista.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb