Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

'Cosi fan tutte'

mirollull | 22 Novembre, 2006 17:46

Mozart - Requiem

N’hi ha que no aguanten res. No està bé retreure al senyor Guillem Ginard, director general de Cultura del Consell Insular, que digui públicament, amb la complaença de la consellera de Cultura, que presidia l’acte, que el Requiem de Mozart és “una peça d’òpera”.

I tampoc està bé que els components del cor del Teatre Principal esclatassin de riure.

Els integrants del cor i totes les persones cultes, entre les quals em compt, distingeixen entre una missa i una òpera. Però, ¿per què s’ha de voler que ho hagi de fer un polític? (En Mozart va compondre més 700 obres musicals; d’elles, 4 són òperes serioses, 8, óperes bufes i 19 són misses.)

Aquesta exigència desaforada equival a que un director de Medi Ambient hagués de distingir les cuques molles dels escarabats de cuina, o que un director general de Circulació hagi de conèixer tots els senyals viaris, y un director general de Seguretat hagués atracar bancs per saber el modus operandi dels facinerosos.

Que un polític piloti una avioneta, per molt que el Consell Insular el subvencioni, s’ha de considerar una activitat privada o particular, no una activitat electoral; igualment que un cap d’Atracaments es dediqui a atracar organitzacions delictuoses. Tan l’aviador com el cap d’Atracaments (encara que aquesta denominació faci pensar lo contrari d'allò que vol expressar) que atraca, no fan altra cosa que cultivar un violí d’Ingres en hores lliures o fora de servici. Igual que un director general de Cultura, com a lleure personal pot ser afeccionat a la música orquestral o a tocar el flabiol. Exigir-li que, pel seu càrrec, destriï una missa d’una òpera, i que, endemés, sàpiga que Mozart abans que un personatge del cinema és un dels grans músics de totes les eres conegudes, ¡és demanar massa!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb