Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Un procés de pau duradora

mirollull | 04 Novembre, 2006 00:15

Renunciem a la pau. Conformem-nos amb una convivència tranquil·la i tolerant.

La pau, en la Història, generalment va associada a un càstig o a la guerra. ¿Recordau la celebració dels vint-i-cinc anys de pau? (Sí, allò dels “25 años de paz”.) ¿I la pau que va signar Yahvéh amb Noé? Yahvéh, enfadat amb la humanitat que hi havia i vivia en temps de Noé, sols va trobar just aquest i la seva família, i excepte ells i una parella heterosexual (perquè es pogués fer la reproducció) de cada casta d’animal, va decidir exterminar-la amb el Diluvi Universal. A Noé li manà construir una barcassa (¿va ser el primer armador?)... Bé, l’episodi nàutic és conegut. Però, ¡quanta confusió i interpretacions equivocades no ha originat la coloma amb el brotet d’olivera al bec! Precisament la coloma, un animaló que en el seu món aviari és bastant despietat. A no ser que allò que fa, com el gènere humà, sigui propiciar la pau.

Perquè resulta que es parla de desastres i guerres humanitaris (*). Realment, són ben ‘humanitaris’ allò de la ‘pau duradora’ d’altres contrades i el ‘procés’ o ‘negociació de pau’ en el nostre entorn.

Pensant-ho bé, possiblement som jo que som massa pusil·lànime... i Iraq, i Afganistan, i Gaza... i els fossars espanyols amb morts de i per ETA són, certament, creacions pacífiques i homenatges a la pau.

Potser la manera més humanitari de donar la pau al gènere bipede sigui fer-ho amb el requiescat in pace.

-----

(*) humanitari -ària adj 1 Que s’interessa pel bé de la humanitat. 2 p ext Unes doctrines humanitàries.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb