Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Les idees clares d'Antich

mirollull | 31 Octubre, 2006 13:19

Això és tenir les idees clares. No puc dir que el senyor Antich em caigui bé, tampoc que li tengui una gran mania, simplement que no crec que valgui un gafet. Però lo que és seu és seu. I quan encerta s’ha de reconèixer. Segons la premsa, ha dit: “Para los socialistas de Baleares las lenguas nunca han de constituir un caballo de batalla político”. I afegeix: “El PSIB-PSOE trabajará con firmeza defendiendo las dos lenguas cooficiales de la Comunidad, el castellano y el catalán, para que así quede plasmado en el Estatut.” Idò això, les idees clares, tan clares com una sopa d’arròs en què el grans es puguin comptar amb els dits d’una mà.

No té sentit equiparar català i castellà. Es com comparar lingüísticament, exagerant, alaroner i español. Fins i tot una mula somerina ho entendria. Per molt que ho digui l’Estatut vigent i altres que es puguin aprovar.

Comentaris

Una pregunta...

Joan | 31/10/2006, 16:34

Pots definir clarament que vol dir el darrer paràgraf d'aquest post? "No té sentit equiparar català i castellà. Es com comparar lingüísticament, exagerant, alaroner i español. Fins i tot una mula somerina ho entendria" És que vull saber a quin costat m'he de posar abans de desenvolupar el meu comentari.

Dues llengües

mirollull | 31/10/2006, 19:37

El català i l'espanyol consider que són dues llengües universals comparables. El castellà, a més de ser l'origen de l'espanyol, és una de les variants d'ús dialectal de l'espanyol; de manera inversa, el català té les seves variants dialectals: oriental, occidendal, balear... Per tant, crec que sí és pot equiparar mallorquí amb castellà, igualment que català amb espanyol.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb