Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El Parlament, el català i Babel

mirollull | 12 Octubre, 2006 09:17

 Brueghel. Torre de Babel (Detall)
Brueghel. Torre de Babel (Detall)

A la fi es posen d’acord tots els grups polítics per votar per unanimitat una proposta en el Parlament de les Illes Balears.

La proposició no de llei, presentada per Unió Mallorquina, demana al Govern Espanyol que el català tengui la condició de “llengua oficial” en totes les comunicacions orals i escrites del Congreso de los Diputados, el Senado i també en les institucions de la Unió Europee.

Per altra banda, aquests dies, s’ha publicat, en referència a l’ensenyament, que en els col·legis en què es podia triar, l’elecció de l’espanyol ha obtengut prop del 90% de vots.

La meva opinió és que com manco llengües s’utilitzin oficialment aquí i en els organismes comunitaris, més fàcil és entendre’s, més àgil és la comunicació i s’estalvien esforços i doblers que es poden destinar a partides, i n’hi ha bastants, molt més necessàries.

Potser convengui recordar que la manera que emprà el Senyor (Gènesi 11,1-8) per aturar la pretensiosa i desafiant construcció de la torre de Babel, va ser, precisament, la confusió de llengües.

Comentaris

idò, tria?

Miquel | 12/10/2006, 09:28

Idò, Tria la llengua, que creus que ha d'imperar? Personalment crec, com deia l'avi meu -el saber no ocupa lloc.
Saber varies llengües no fa cap mal, el que fa mal és la segregació lingüística que vol fer el govern del PP, amb polítiques lingüístiques d'aquesta mena sí que s'arriba a situacions de "balcanalització" de futur funest. Totes les llengües mereixen la mateixa considerció, com totes les persones. Despolitizem la llengüa ja que és una riquesa i no convertim-la amb un tema de debat constant. El que hem d'exigir als responsables de les polítiques educatives d'aquestes illes és que els estudiants quan acabin l'ESO tenguin un perfecte coneixemnt de català, castellà i anglès, i si pot ser d'alguna altra.

Idò això.

mirollull | 12/10/2006, 12:37

"Saber varies llengües no fa cap mal", sinó que és un gran bé per anar pel món i per la cultura. Crec que estam més d'acord d'allò que pareix a primera vista. Per mi està ben clar: en les institucions espanyoles, l'espanyol; en les institucios comunitàries europees, una dels païssos representats de les dues més parlades en el món. En les institucions locals, la llengua oficial més comuna als ciutadans respectius. I, sobretot, que la llegua no sigui un element d'incomunicació, de segregaió i d'agressió.

tamer

tuamamam | 09/01/2007, 15:49

bande de fils de put va

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb