Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Els llimbs i el riu Jordà

mirollull | 11 Octubre, 2006 11:50

Els llimbs, segons la catequesi rebuda, eren una concessió divina per ubicar les ànimes dels infants morts sense baptisme i els justos esperant la redempció del gènere humà. Els justos, sense la necessitat del baptisme, és de suposar, en sortiren, segons la cronologia admesa, l’any 33 de la nostra era, possiblement en el moment que el cel tronà molt fort i la cortina del temple s’esquinça de dalt a baix. Es de suposar que la sortida dels justos va ser si no tumultuosa al manco nombrosa tenint en compte que la humanitat duia molts de milers de sigles rodant; per tant una part molt important de les ànimes en espera veren resolta la seva situació.

Però, els infants morts sense baptisme quedaven en els llimbs com a residents permanents. En el riu Jordà, quan Joan batejà Jesús i s’obrí el cel per donar validesa a l’acte, el baptisme es convertí en requisit indispensable per formar part dels elegits, que això vol dir sants. A partir d’aquell moment, els infants que morien sense haver-los rentat el pecat original, només per aquesta culpa i sense haver tengut temps de contreure’n cap de personal ¿no podent anar al cel havien d’anar a l’infern? La graciositat de Déu, ens havien explicat, ho havia resolt creant els llimbs, un lloc tranquil i plàcid, mancat de la benaventurança de la contemplació divina però tampoc sotmès a la combustió del foc etern.

Abans de la veu de tro que parlà en el Jordà hem de creure que per als infants morts no existia el conflicte creat per la necessitat del baptisme, però tampoc pertanyien al grup dels justos, idò ¿que era de les seves ànimes? ¿Vagaven esmaperdudes per les esferes celestes i també foren acollits en els llimbs?

I vet aquí, que, sense la mínima consideració ni delicadesa, l’ex-prefecte de la conservació de la fe, ara portador de la tiara i el bàcul, vol anorrear els llimbs (que tant va costar descobrir que no és pogué fer fins l’edat mitjana) amb unes firmes i un paper segellat.

¿Què passarà amb les animetes dels infants no batejats? ¿Tornaran a vagar per l’infinit? S’ha dit que la misericòrdia divina els admetrà en una zona asèptica del cel. ¿És possible? En parlarem.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb