Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El PSOE, retorn a l'honradesa

mirollull | 01 Octubre, 2006 14:23

És una excel·lent idea la proposta de crear un organisme que investigui el patrimoni dels polítics. I que el senyor Matas accepti la proposta suposa la bona disposició d’un home que no té por de possibles conseqüències ni per ell ni pel seu partit per aquesta decisió.

Endemés, és molt notable que, precisament, sigui la portaveu del PSOE qui presenta la Patrimoni investigatiniciativa de “crear una unidad de inspección especializada en la investigación del patrimonio de los cargos públicos de las Islas” [Baleares].

Aquesta paragrafada fa pensar que, començant per les Illes, el PSOE vol reprendre i continuar el compte dels cent anys d’honradesa i evitar que es pugui dir, amb sorna, cent anys, però ni un més.

Fins ara, totes les bones intencions en aquest sentit (declaracions de bens en iniciar el mandat de govern, etc.) se les n’ha duit la primera arruixada i els papers banyats s’han desfet pels torrents o les clavegueres.

La iniciativa, ara, serà presa amb satisfacció per molta de gent: els polítics podran presumir d’honrats i els designats per formar la unitat d’inspecció fruiran d’una mena de canongia. Aquests darrers tendran despatx, sou, dietes i poca feina. I els càrrecs públics investigats (amb qualque excepció d’un cap de turc exemplificatiu) se podran exhibir més nets i llustroses que una patena. Perquè s’ha de ser curt de gambals per posar els increments ‘foscs’ de patrimoni a la ‘intempèrie’. Existeixen procediments d’enginyeria financera, del més simple de la ‘ferreteria del sogre’ (Vera/PSOE) a altres més refinats i sofisticats: envitricoll de societats, fundacions, gestores patrimonials, inversions europeo-comunitaris, banca internacional i paradisiaca, etc. Podrien trobar-se mostres, per ventura no tan escandaloses i grolleres com la de Marbella, a molts d’indrets de les Illes sense gratar massa (des dels ajuntaments a les més altes instàncies, inclosos organismes públics i partits polítics, tant en actuacions individuals com col·lectives). Tanmateix, no interessa remoure massa; sols lo necessari per desgastar credibilitats oposades, però sempre amb una tolerància còmplice i deixant que s’utilitzi qualsevol classe de paraigües (Cañellas, Nájera, Verger, Munar... ).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb