Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Munar deshonra el Consell

mirollull | 25 Setembre, 2006 01:20

La Historia de las Islas Baleares que El MUNDO/El Día de Baleares té en pla de publicació i de la qual ja n'ha tret un volum al carrer, promet ser una obra que mereixerà una alta consideració.

Per a molts tendrà un emperò: que està escrita en la que un temps denominàvem la 'lengua del imperio'; un emperò que permetrà que l'obra pugui arribar a més lectors i difondre millor els valors, fets i tarannà de l'arxipèlag mediterrani.

Per molt que vulguem és un fet que els escrits en llengua castellana (o espanyola) són assequibles a més molta gent que els escrits en català.

Crec que s'ha d'escriure en llengua catalana per gust i per pròpia necessitat; la realitat, però, és una: l'abast d'aquesta escriptura és més curt. Puc exposar el cas dels meus dos blocs o bitàcoles: Aarón Ben Yusef, que va començar el febrer de 2005 ja ha igualat el nombre de visites (unes 48.000) amb aquest, Anotacions més o manco imprtinents, que va començar abans, l'agost de 2004. I, endemés, el bloc en castellà, on he anat fent la crònica del 'cranc' i de la seva peripècia clínica, ha despertat interès i està servint d'ajuda a gent tant de l'entorn com d'hispano-américa.

Tornant a l'edició, acurada i ben il·lustrada, aquesta és una deshonra i dins uns anys ho serà més, pel Consell de Mallorca, que queda exclòs de les tapes gràcies als bons oficis i a l'esquira d'una presidenta que acabarà injustament fora de l'acció de la Justícia.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb