Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Cirer, la nostra Petrònia

mirollull | 10 Agost, 2006 22:26

Una cosa, en aquest cas, va indefectiblement lligada a l’altre. Per això la senyora Cirer és la nostra Petrònia.

Petroni, esperit refinat i voluptuós, segons l’enciclopèdia, exercí a Bitínia el càrrec de procònsol i, més tard, cònsol, d’una manera hàbil i intel·ligent. Va ser admès a la cort íntima de Neró, en la qual se’l denominà “àrbitre de l’elegància”.

Si una amiga que llegeix aquestes impertinències, no m’hagués parlat d’un escrit a Ultima Hora sobre l’atribució de “bellesa mediterrània” a la nostra batlessa, no hauria pogut relacionar dos fets tan pròxims i tan llunyans (un, de la primera centúria del primer mil·leni de la nostra era i l’altre, de la primera centúria del tercer mil·leni).

M’ha bastat remoure els darrers diaris comprats, per trobar en el de diumenge, dia 6, que ni tan sols havia obert, la columna “el indiscreto”, que diu que Carlos García Calvo “un dels cronistes que més entén de moda assegura que ara allò que compte és la bellesa natural, exuberant i generosa de la nostra Catalina Cirer”.

He escrit abans que una cosa va amb l’altra, perquè la senyora Cirer –indubtablement agradable i riolera– si és el model de la bellesa mediterrània, per equivalents raons mereix el títol d’àrbitra de l’elegància: difícilment es pot vestir amb tant de bon gust i discreció, flors compreses.

A manera de coda: Petroni, a més d’arbiter elegantiae, és l’autor (presumpte autor) del Satiricó, que, pels fragments conservats, és una narració realista i pintoresca.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb