Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Els míssils de segona mà de l’Excel·lentíssim

mirollull | 13 Desembre, 2004 22:48

Vaig apuntar quatre possibles usos dels míssils alemanys que comprava l’Excel·lentíssim Senyor President del Govern Rodríguez Zapatero. (Prest, sense excel·lentíssim.) Idò, dels quatre ja n’he endevinat un. I voldria que quedàs ben clar que no m’he trobat amb el President a cap corredor, ni ens hem assegut uns minuts en confessió com, pareix per les fotografies de la premsa, el senyor Moratinos amb el senyor Powell. (És de suposar que la penitència posada per Powell a Moratinos fou d’un tedeum –ben dit: un Te Deum Laudamus (laudamus = alabamos)— davant la bandera de les barres i les estrelles.)

Tornant al senyor Rodríguez Z., el dia després que el feren president sense donar-li temps d’acabar les classes preparatòries vaig manifestar a varis amics que no creia que duràs molt i que, en tot cas, no pensava que arribàs al final del quadrienni. ¿Pot ser que pugui encertar també això? Ell mateix, el senyor President, dóna la impressió que pensa com jo. Sinó, no té sentit que ara torni fer volar, per presumir d’esquerrà honrat, la miloca de la declaració de béns dels ministres i similars. També confirma les meves sospites la bajanada de suprimir els títols de dignitat de les altes jerarquies del govern. És ben normal que ell conegui molt millor que jo per on es pot embullar la troca; i que lo que jo veig com a possible, ell ja ho tengui segur: que el Govern del Regne aviat no serà altra cosa que una oficina de coordinació de relacions i de transmissió d’informació i de traduccions jurades entre els estats associats.

D’altra banda, en basc no existeixen aquestes galindaines. I a Catalunya, el xarnego ja li deu haver dit a Maragall que digui a Rodríguez Zapatero que, devora un molt honorable, o simplement un honorable, no ha d’intentar fer ombra ni pinta una regadora cap excel·lentíssim ni il·lustríssim.

Quant als monsenyor i als vostra senyoria, això, deuen pensar, no els afecta: són roquets, randes i birrets d’altres calaixeres.

¡Ah! Els míssils, he llegit que són de segona mà. No sé si això vol dir que en funciona un de cada quatre o que fan un simple puf, com els coets que deim que han estat femella. Així i tot, el senyor Bono podrà presumir de defensa i el senyor Moratinos podrà dir al seu confrare marroquí que no passi ànsia, que només son per fer guapo.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb