Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El cervell mallorquinista, l’heu vist?

mirollull | 26 Juliol, 2006 16:31

No sé si ho he somiat o si correspon a la realitat; perquè m’estic fent un embull: els somnis em resulten tan reals que em costa destriar-los quan estic despert; i la realitat cada dia em pareix més tan absurda i desballestada que, fins i tot, té difícil encaix en l’entorn oníric.

És tracta d’una gran pancarta en la qual hi figura la imatge d’un cap humà amb el cervell a la vista, que té posat un xip del R.C.D. Mallorca. Si l’heu vist, això vol dir que no l’he somiat.

La imatge em suggereix dues conseqüències, una pitjor que l’altra. Si s’ha aconseguit implantar el xip en un racó de la gran part que diuen no utilitzada del cervell, potser el mal quedi justificat per la fita neurològica assolida. Si el xip s’ha hagut de posar en la part utilitzada pel raonament, ja que el xip pot necessitar tot o quasi tot el sector actiu, el mal pot ser greu i irremeiable.

També em demostra que, l’anunci de la pancarta, no l’he somiat, comprovar que ja hi ha indicis del funcionament del xip.

Un article titulat “Soberbio Matas” en fa pensar que el seu redactor té la part activa del seu cervell ocupada totalment pel xip. I, per les coses que diu –al costat de més amplies explicacions que ho confirmen– sobre el ‘transcendent i providencial projecte’, entenc que el senyor Matas i la senyora Cirer també tenen el raconet del cervell –parcialment o totalment ocupat– amb el xip col·locat.

Qui no té el xip en el cervell –està ben clar– és don Vicenç Grande, que ja té valorats els beneficis directes i ‘collaterals’ de tot allò que pot construir en terrenys més o manco públics o rurals amb l’excusa d’un rectangle de gespa. Aquest senyor, en el cervell hi té una societat mercantil, un negoci, que ven corregudes darrera d’una pilota, empentes, xuts i gols, una activitat que permet que milers de persones puguin fer el deport d’eixamplar els pulmons baladrejant i deslliurar-se per una estona de la mala llet.

Es de suposar que el president (el del Govern local) i la batlessa confien que el xip, entre les instruccions incorporades, du la corresponent indicació de vot. Si no, ¿quin és el motiu del seu entusiasme per un negoci particular?

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb