Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La construcció naval civil no té tapadora

mirollull | 05 Desembre, 2004 22:54

Demostra una visió industrial i empresarial digna de summa cum laude, la decisió de separar la construcció naval bèl·lica de la civil.

Són dues activitats, en moments com els actuals, amb característiques mercantils ben diferenciades i, si bé de disseny i tècnica semblants, difícils de mantenir alhora en el sector públic.

La bèl·lica no està sotmesa als condicionaments de la competència. La seva cartera depèn més de la voluntat política que de les necessitats reals. I no deixa de ser una sort que les necessitats reals siguin gairebé inexistents; seria pitjor que la funció dels navilis no es limitàs a la navegació de transport. D’altra banda, la seva rendibilitat no és discutible: l’equilibri entre costs i facturació és autorregulable. I a més a més, la indústria bèl·lica pública no demana gestors espavilats, n’hi ha prou si saben traspassar projectes i plànols entre el ministeri corresponent i els enginyers responsables de la construcció, i, en esser l’hora, saber fer embalum en la foto de l’avarada. I també perquè no és una activitat lucrativa, no cal tenir cap preocupació pels resultats econòmics, que, per als forats, hi ha la tapadora dels pressuposts estatals, aquest misteri que sempre tenen a punt els polítics que comanden quan han de malgastar i mai pot cobrir, amb l’excusa que falta un segell o una firma, necessitats que no els interessen.

Ultra que els despatxos del sector públic són uns bons llocs per acollir excedents polítics i practicar el repartiment de regalies.

Després de les anteriors constatacions, ¿es pot dubtar de la conveniència de separar el sector naval civil del bèl·lic? És una solució inevitable; i haurà d’arribar més enfora, si els polítics no volen tenir maldecaps. Per redreçar el sector naval civil s’ha de tenir imaginació; i fan falta experts en gestió industrial, en aprovisionament, en promoció i venda, i en diversificació de la producció i en innovació. Pretendre aquesta tasca del sector públic és demanar impossibles.

Per tant, com més aviat es passi la manca d’activitat de la construcció naval no bèl·lica al sector privat, millor. Serà la manera, mitjançant una adequada aportació econòmica estatal per remunerar l’esforç privat, d’intentar la superació de la crisi. En el cas extrem que la cosa no aconsegueixi la solució, o aquesta només sigui a mitges, els treballadors que quedin sense feina no han de passar pena, podran anar a la Moncloa, que el senyor Rodríguez Zapatero va deixar ben clar que no en desempararà cap ni un.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb