Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Brahms en català

mirollull | 07 Juliol, 2006 19:03

Supòs que és una informació equivocada. El titular diu: «El conservatorio prescinde de músicos de prestigio porque no saben catalán».

Si no és errada, ha de ser una interpretació tergiversada. Si els millors músics i professors de música són els que saben català és ben lògic que els seus mèrits professionals comptin a l’hora d’adjudicar les places fitxes del Conservatori Superior de Música i Dansa de Balears.

Si el Conservatori prescindeix de músics de prestigi, és ben segur que ho fa perquè els que tria tenen un prestigi superior.

Chopin: fragments
Fragments de partitura de Chopin (Sense traduir al català).
Del llibre d’Aránzazu Miró Aquell hivern de Chopin a Mallorca.

-----

Sobre la música, em permet un suggeriment. El Conservatori podria fer una bona contribució a la cultura musical: crear un gabinet o departament de traducció de partitures al català. Podrien començar, per la seva vinculació a Mallorca, per l’obra de Chopin i seguir amb l’obra d’orgue de Bach, els concerts de Mozart i els quartets de Brahms. Més endavant podrien pensar amb obres més complicades, vull dir, que tenen partitura i llibret. De tota manera, la qüestió més important és la traducció dels pentagrames i les seves notacions i anotacions.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb