Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El pacifista Rodríguez Z compra míssils

mirollull | 15 Novembre, 2004 23:06

No som cap entès en política, ni local ni nacional ni internacional. Tenc moltes de carències en aquests assumptes i, en la branca de la política bèl·lica, les meves idees són molt primitives i rudimentàries. Amb tot, no tan elementals com per pensar que les diferències entre dues faccions o dos països les hagin de resoldre, com a millor manera, els respectius caps a garrotades. I tampoc som tan bèstia per pensar que, com en el quadro de Goya, ho han de fer sembrats fins a les cuixes; vull suposar que serien valents a bastament per no donar-ho a les cames.

També crec que no tothom vol solucionar els conflictes a pedrades o canonades i que un president pacifista, en les cruïlles en què es trobi, ho ha de passar molt malament per prendre decisions encertades.

Imagin, per exemple, el senyor Rodríguez; d’una banda aconsegueix retirar d’Iraq les forces militars que perillaven tan prop dels americans, i d’altra, ha enviat tropes a Afganistan i Haití, que no crec que ell estigui molt segur que siguin de pau: si fos així podria haver enviat els xeremiers de don Fraga.

Igualment, ha de ser difícil pel senyor Rodríguez acceptar, com altre exemple, la compra de míssils, per una grapada ben grossa de milions d’euros, a Alemanya.

He donat voltes al motiu pel qual Espanya necessita aquests coets. Supòs que si els compra a Alemanya no serà per poder defensar-nos d’aquest país ni, per descomptat, dels altres d’Europa continental. Tampoc se’m passa pel cap que sigui ell, tan pacifista, que vulgui anticipar-se a atacar.

Pensa qui pensa, també se m’ha ocorregut si els vol pel cas desesperat d’haver de resoldre, d’una manera expeditiva, el dilema separatista d’unes regions; i tampoc em quadra. I molt manco, que vulgui esmenar els tractats d’Utrecht fent bocins la roca.

En últim extrem, veient les imatges d’ara mateix per televisió dels equips del senyor Bush pacificant Faluia i Mossul, el senyor Rodríguez s’haurà volgut preparar per si els EEUU ens afuen el Marroc o és el mateix president americà qui ens mira de reüll i, de cop i volta, s’ha d’espolsar-se Rota i Morón.

Goya.

Goya (detalle), Dos forasteros. J.Gudiol, Ed. Polígrafa

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb