Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Janer Manila, i les Santes Rosa i Rita

mirollull | 12 Novembre, 2004 11:45

En Gabriel Janer Manila ha publicat una carta, que he llegit a El Mundo/El Día de Baleares d'ahir, dia 11, que no hauria cregut que fos capaç d'escriure. ¿Ha perdut l'oremus en Biel? ¿Ha quedat obnubilat per l'altura intel·lectual del seu "subordinat", el qual defineix com escriptor prestigiós?

Jo no sé si ho és o no ho és prestigiós; em sona que escriu, però no he llegit res seu i no puc jutjar la seva escriptura. De tota manera, ser un escriptor prestigiós, en cas de ser-ho, no és prou mèrit per exercir un càrrec com el que li han donat; a tot estirar, per la ximpleria que manifesta i que ningú desmenteix, per molt que digui les paraules en una situació de festa, el càrrec només el pot ostentar.

En Janer Manila, en la carta mencionada, d'una retòrica sibil·lina, que pareix una ensaïmada entorcillada farcida de cabell d'àngel, demana disculpes en nom del prestigiós. ¿Per què, i més si diu que no solament detest l'insult sinó també allò que ho pot parèixer? Llegiu la carta, que val la pena per veure la mescladissa expositiva, en la qual Janer Manila acaba dient que espera la crítica que afavoreix l'esplendor de les coses, la que enriqueix els projectes i estimula la convivència.

Jo, a en Biel, li recomanaria que fes una novena a Santa Rosa de Lima i una altra a Santa Rita de Càssia, aquesta, patrona dels impossibles, ambdues de santedat florida entre espines, i per ventura comprendria que les excuses les ha de demanar per haver nomenat el seu prestigiós biògraf (me'n he assabentat fa una estona pel diari), i si l'aguanta, per mantenir-lo en el càrrec.

Ben mirat, també podria passar que jo, i altres, no hàgim entès res o necessitem cucales, i que tot això sigui l'acompliment de la voluntat de l'IEB que manifesta el seu president: ... potenciar la innovació i l'experimentació dels llenguatges artístics... Àngela Maria! ¡Sí, em faltaven les cucales!

--------

P.S.: Avui, dia 12, el diari mencionat afegeix llenya al foc, i així no afavoreix l'esplendor de les coses. Perquè la merda, com més es remou més put, encara que els qui la tenen a ca seva acabin per no sentir sa olor.

Comentaris

jo he lletgit qualque cosa...

potti | 12/11/2004, 14:50

D'aquest bon home he lletgit només un recull de gloses que te. I realment no hi ha gaire cosa escrita seva, tot és el que ha escoltat així que poc és pot opinar... :)

Janer Manila / Alzamora

MiroLlull | 12/11/2004, 17:51

A pesar de la menció a "un recull de gloses" he de suposar que et refereixes al "prestigiós escriptor" que és, en paraules de Janer Mila, Sebastià Alzamora. De tota manera, per evitar malentesos, vagin, segons una enciclopèdia que he mirat, aquests aclariments. En Sebastià Alzamora ha escrit "Gabriel Janer Manila. L'escriptura del foc" i alguns títols de poesia i narrativa. En Gabriel Janer Manila és l'autor de més de 39 títols, de divulgació, literatura infantil i narrativa, i té 9 o més premis.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb