Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La Seu, en Miquel Barceló i l'adobador de ribells

mirollull | 10 Novembre, 2004 12:59

Les coses no es fan així. Ara, de cop i volta, que les institucions no vulguin posar més doblers per acabar el puzle d'en Pere Llabrés, que, en principi, li havia de regalar en Miquel Barceló és una mesquinesa. Això ho havien d'haver pensat abans; i s'haguessin estalviat la part, molt més copiosa, ja desemborsada.

Comprenc que el Govern, de moment, té altres prioritats; per exemple, els 2.600.000 euros que el senyor Matas ha assignat per la compra d'una casa a Valldemossa per posar-li un museu a un pintor. Però, no està bé desvestir un sant per vestir-ne un altre, i haver fet arrancada de cavall i aturada d'ase.

D'altra banda, ¿quin sentit té mirar prim ara? ¡Un poc més o un poc manco, ja no ve d'aquí! ¿Feim una relació de compres i despeses capritxoses fetes amb cabals públics? ¿I obrim una plagueta per anar apuntant les que s'aniran fent?

curs 1951-52

1952, a l'ermita de Valldemossa. A la foto hi ha en Pere Llabrés i l'autor de l'article.

Tanmateix, tot lo anterior que he escrit és una minúcia en comparació del problema que pot sobrevenir. Veient les fotografies del retaule aparegudes en els diaris -que no indueixen a cap bona expectativa sobre l'obra- se'm posen els cabells drets en pensar que qualsevol moment el mural pot anar caient a bocins. Els trossos de fang cuit pesen i tallen com a ganivets; només mancaria que pegassin damunt un canonge, un beneficiat o un devot despistat.

Per tant, en un assumpte que, pel risc que comporta, ultrapassa l'àmbit eclesial, el Delegat del Govern hauria de procurar les mesures per evitar accidents irreparables.

Supòs que encara es pot trobar un adobador de cossis i ribells que cusi amb grapes tots els clivells per evitar el lent o precipitat enderrocament.

De tota manera, tornant enrere i considerant si s'acaba o no s'acaba la gran obra d'en Barceló, ¡què voleu que us digui!, a mi m'és ben igual. En Gaudí tampoc no va acabar el seu projecte, del qual, per cert, ja se'n va llevar part, i la Seu mateixa no s'ha acabat mai.

Comentaris

"Operación Triunfo"

Torro | 10/11/2004, 21:40

Aquests artistes com Barceló i companyia, son un poc com en Bisbal i companyia. Que els conegui molta de gent, no vol dir que siguen bons, que sapiguen cantar o pintar. Quant mires una obra den Barceló, has de dir; Hooo!!!, si no et diran que no entens d'art.

Unitat de Destí en lo Universal

JOF | 12/11/2004, 16:53

Continuant el fil, podriem dir que la inacabada Seu de Mallorca amb l'inacabat projecte gaudinià i l'inacabat retaule trencadís d'en Barceló podran construir una unitat inacabada que el temps s'encarregarà d'anar enderrocant inexorablement, tal com és el destí reconegut de tot l'Univers.

Hooo!!!

MiroLlull | 12/11/2004, 18:09

Torro, és així, s'ha de dir "Hooo!!!". La meva opinió, tanmateix, és que en Barceló és un producte típic del llançament publicitari del nostre temps i que l'èxit internacional el deu al seu "marchant". Aixì i tot és una de les "bèsties artístiques" amb més instint, intuició i capacitat de feina de l'art actual.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb