Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Marcial Maciel, per la penitència a la santedat

mirollull | 22 Maig, 2006 22:14

¡Quina delicadesa la de Benedictus XVI! ¡Com pot canviar un inquisidor del segle xx/xxi en passar a ser Sa Santedat!

Tota la duresa i l’exigència del prefecte encarregat de preservar la integritat de la Fe i de mantenir l’ortodòxia, se torna tracta suau i amorós per reconduir l’ànima pecadora al camí de la perfecció per l’oració i la penitència.

Res d’anatema: tot lo contrari, caritat fraterna. Així, un dia no llunyà –ja té 86 anys– es podran obrir de pinte en ample les portes perquè Marcial Maciel pugui recòrrer la senda dels benaventurats cap a la beatificació i santificació –el seu desig pòstum–.

Santa Magdalena, peitent

Si l’Opus pogué comprar la inusitadament ràpida santificació del seu fundador, un marqués que no pareixia ni carn ni peix, ¿havien de quedar mancats els Legionaris? ¡No! Hauran d’esperar, això sí, que retirat com Sant Jeroni i Santa Magdalena li arribi una mort santa, però després, sense cap entrebanc (contribuint al sanajament de la tresoreria d’un banc vaticà o omplint qualque caixa eclesiàstica minvada) podran elevar als altars Sant Marcial, penitent, el fundador mexicà, feliçment no compromès ni contaminat per la teologia de l’alliberació.

---------

Són moltes les imatges de Santa Magdalena, penitent i repenedida, que ens han deixat els artistes. Les de Gentileschi, Carreño i Goya en són tres versions representatives. I de les tres, possiblement l’estil fastuós de Gentileschi, serà el més adequat per representar el futur sant dels Legionaris.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb