Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

"Els funcionaris de carrera no serveixen"

mirollull | 05 Novembre, 2004 18:08

Darrerament s'està deixant com un pedaç brut la gent que fa o hauria de fer feina en els organismes i institucions públics.

Uns cappares -¿o hauria de posar cappares i capmares?- no fa molt venien a dir que la gent elegida en les urnes no té preparació ni serveix. (Ells mateixos, també?). ¡Què volen! En el millor dels casos, el perfil mitjà dels que figuren en les llistes hauria de respondre al nivell, no massa alt, també mitjà, de la ciutadania de la qual surten. El cas normal, no obstant, és que el seu nivell no arribi, ni de bon tros, a la mitjana; i això, per una raó ben senzilla: las llistes electorals, per una incorporació desproporcionada de gent sense ofici ni benefici, no és representativa de la ciutadania.

D'aquí ve, diuen, que s'hagin d'inventar regidors no electes. Té gràcia! Uns per fer la feina han de cobrar mentre altres han de cobrar per no fer feina.

Però això no és tot, resulta que tampoc serveixen els funcionaris de carrera, uns -secretaris, interventors... poc flexibles- perquè volen aplicar unes normes que desconeixen els cappares o que els destorben, i altres, els de més avall, perquè són uns inútils -a pesar de les oposicions- o uns mandres, i diuen que han de poder ser traslladats. Si és així, ja m'explicaran què resol fer barats d'inservibles entre oficines.

Jo, i que em perdonin la immodèstia, que en qüestions de gestió i d'organització tenc una certa experiència, crec que l'administració -nacional, "comunitari-auntonomical" i municipal- ha de recuperar en tots els nivells, un funcionariat tècnic i administratiu professional.

Els polítics -vull dir els representants del poble en les institucions- haurien de ser ben pocs, els mínims necessaris, i la tramoia dels càrrecs de confiança, inexistent.

¿Que aplicar aquest sistema originaria un fort problema social de desocupació?; no crec que fos per a tant, i, de tota manera, sempre sortiria a compte pagar-los només per l'Inem o el Soib que, damunt, haver de pagar el seu fer i desfer i refer, i les destrosses.

Si el funcionariat professional recuperàs el seu lloc, de rebot, ens podríem desfer dels cappares inútils i les "capmares inútiles" -supòs que aquest reconeixement de "gènere" els agradarà-, que possiblement, per no dir segur, són els més culpables de tanta insensatesa.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb