Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

600 no és igual a 600

mirollull | 03 Novembre, 2004 13:10

Si ho record bé, el senyor Conde, ex president bancari, doctor honoris causa per la Complutense i, un temps, pretendent a la poltrona de don Felip, enganxat a diversos processos judicials, va ser empresonat, precisament, per la condemna per haver usurpat a l'entitat que presidia 600 milions de pessetes que ell deia que no s'havia quedat.

El senyor Vera, ex secretari d'estat per a la seguretat, exemplar i sacrificat servidor de la pàtria, tribut silent a don Felip, amb altres sentències en contra, ha estat condemnat per les més altes instàncies -ell amb companys màrtirs- per l'ús i repartiment indeguts també d'uns 600 milions de pessetes de l'erari; realment, 635, segons he llegit. Però, el senyor Vera i companys no poden anar a presó; seria una injustícia escandalosa.

Jo no veig gran diferència entre les quantitats sentenciades dels dos senyors. En tot cas unes petites diferències en el cas del senyor Vera: 35 milions més i que la quantitat –que la sentència diu que pot ser molt superior però que no s’ha demostrat- ha sortit, via imposts, de les arques públiques, per tant, dels ciutadans.

I no em puc explicar el rebombori de la petició d'indult des dels grans gurus fins a una certa turbamulta, sinó perquè tots pertanyen a una formació que presumí de "cent anys d'honradesa". "Cent anys, però, ni un més", que va dir qualcú amb bastant de sorna.

Comentaris

Més que 35 milions

Joan | 04/11/2004, 11:44

Crec que la comparació és benèvola; la diferència entre l’un i l’altre cas és més que 35 milions. També és distinta la titularitat de les quantitats distretes, en un cas, dels accionistes del banc i, en l’altre, de tots els espanyols. D’altra banda, la quantitat atribuïda al senyor Vera és com a mínim de 635, la part que la justícia ha pogut determinar.

Modificació

mirollull | 04/11/2004, 12:09

Sintetitzar pot disminuir la claredat de l’exposició. Així i tot, en l’escrit, dic que una quantitat prové del banc i l’altra de l’erari. De totes maneres, he modificat el tercer paràgraf de l’escrit.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb