Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Ensenyament trilingüe, bilingüe o “mono-lingüe”

mirollull | 10 Maig, 2006 21:29

La situació es va aclarint. El senyor Matas pot deixar de preocupar-se per si l’ensenyament ha de ser trilingüe, bilingüe o “mono-lingüe”.

La meva proposició seria que es decretàs que ha de ser bilingüe i que, per això, es poguessin triar una llengua de la Comunitat Europea i una altra d’un país no comunitari.

Així, ¡fora discussions!, i res de tenir en compte que la llengua nativa forma part de l’estructura intel·lectual i psicològica de la personalitat.

La llengua nativa o materna –sigui quina sigui, perquè cada dia amb tanta d’immigració això ja és una babel– els infants la poden aprendre a ca seva o a les respectives catequesis.

Quant al català, que pareix la única llengua que preocupa, cap problema: tan aviat com s’aprovin els drets humans dels simis, la immersió lingüística serà una conseqüència natural i intrínseca. Si no ha pogut quedar prou clar que el Pierolapithecus parlàs català, jo m’atreviria a donar per fet que els simis, sí, parlen català; crec que hi ha proves irrefutables en els seus descendents. En tot cas, els especialistes ho poden estudiar i esbrinar.

I ara, parlant seriosament, esper que els drets dels simis siguin més respectats i observats que els d’una majoria important dels seus descendents humans. El senyor Bush –i només el cit a ell per la importància de l’exemple– en sap molt de la diària conculcació dels drets humans.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb