Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Basilio, o tu o jo, a tocar l'arpa!

mirollull | 19 Octubre, 2004 11:05

Tocar

Estic en èxtasi. ¡Quin embadaliment! L'efecte del cascall no pot ser més que una pàl·lida imitació. Només s'hi pot aproximar, o per ventura igualar, l'experiència dels grans místics, i allò que pogueren sentir Santa Teresa per les paraules de Sant Joan de la Creu o Sant Francesc d'Assís per les revelacions de Santa Clara.

¡Quanta bellesa! Quinta essència del retorciment mental. ¡Quanta sublimitat! ¡Quanta elevació de pensament! ¡Oh, excelsa retòrica! ¡Quins brodats tan fins realcen l'escriptura i primfilen paràgrafs immarcescibles, i trenen cabells d'or i pengen continuades i perennes estalactites d'admiració!

Crec, per no dir puc afirmar, que mai no havia llegit res tan admirable i tan altament panegíric com l'article d'En Basilio Baltasar en el Diario de Mallorca de dia 17 d'octubre actual sobre la resurrecció d'En Barceló.

Per trobar una similitud o una aproximació difusa, he de tornar anys enrera i cercar dins els racons de la memòria les prèdiques de l'Adoració Nocturna, les pregàries del Mes de Maria o els sermons de les Quaranta Hores.

Estic en èxtasi i sent la ingravitació. Mes, ¿estic a punt de deixar de levitar i, altra vegada en terra, donar-me compte que tot ha estat una al·lucinació meva i que l'article d'En Basilio Baltasar és pura ironia?

Però, ¿i si no és una al·lucinació meva? En aquest cas sols veig un camí. O en Baltasar o jo, hem de cercar un nigul en el quint o en el setè cel per anar, beatíficament, a tocar l'arpa.

-----

Nota: Podeu rellegir "Pans i peixos a la Seu", de dia 19 d'agost passat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb