Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El PP té una ètica política

mirollull | 17 Octubre, 2004 15:17

Dia 16 d’octubre. En la plana 10 de El Mundo/El Día de Baleares, una nota intitulada “El PP agradece el «comportamiento ético» de Nadal”, diu: “Según reza el comunicado emitido por los populares, la dimisión de Nadal demuestra que (sic) «una vez más, la ética política que tiene tanto el ex regidor, como el Partido Popular». D’aquest paràgraf, de redacció obtusa o mala transcripció, trec la conclusió que tant l'ex-regidor com el partit que té la gentilesa d’honrar-lo professen una ètica política”.

Que professen una ÈTICA POLÍTICA, ¿qui ho dubta? Està més clar que l’aigua d’Es Mal Pas fa cinquanta anys, i això ho puc assegurar, perquè també ho he vist.

I manifestar que tenen una “ètica política”, que per cert, no són ells tot sols que la tenen, ja és una concreta aplicació d’aquesta ètica. Una ètica feta a mida d’interessos, de la necessitat o la conveniència. Una ètica circumstancial: per tapar forats i malifetes i presumir de senyors.

En els llibres que tenc a mà, no he trobat cap menció al concepte ÈTICA POLÍTICA; la referència més aproximada ha estat d’En Bertrand Russell, que diu: «Alguns diuen que l’home sols necessita obeir el codi moral acceptat per la seva comunitat». En el nostre cas, la comunitat del Partit Popular.

No vull dir que les paraules ÈTICA i POLÏTICA no puguin anar juntes, però, en tot cas així: POLÍTICA ÈTICA. O sigui, que la política que es faci sigui ètica, una cosa molt difícil, però a pesar de tot, possible.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb